De politie in Miami heeft een heuse Rolls-Royce Ghost aan het wagenpark toegevoegd. Dat hebben de dienders gedaan om nieuwe collega’s te werven, maar die gedachtegang schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Bij veel mensen rust de vraag wie de wagen heeft bekostigd.

Politie in Miami voegt heuse Rolls-Royce Ghost toe aan het wagenpark

De politie in de stad in Florida maakte het nieuws bekend middels een video op Instagram. Daarin is te zien dat twee motoren van de MBPD (Miami Beach Police Department) voor de Rolls-Royce uitrijden, alvorens deze in beeld komt. Een extravagante wagen voor de dienders uit de kuststad, maar niet iedereen kan die stap waarderen. Veel mensen verbazen zich over het feit dat er voor een dergelijk iets geld wordt uitgetrokken, gezien het leeuwendeel van de Amerikaanse bevolking nog altijd twee banen nodig heeft om rond te komen – hoewel de bevolking in Miami daar vermoedelijk niet zo’n last van zal hebben. Iets waar ze in onder meer Dubai sowieso wat minder over na (te hoeven) denken. De dienders in die oliestad hebben de beschikking over onder meer een Lamborghini Urus Performante, McLaren Artura en een Mansory P720.

Bij veel mensen rest dan ook de vraag door wie de peperdure wagen is bekostigd. Daar is hoogstwaarschijnlijk maar één antwoord op: de Amerikaanse belastingbetaler. Alhoewel, betrokken partijen beweren van niet.

Vacature-oproep

Het model in kwestie blijkt een special edition te zijn van een lokale autodealer, Braman Motors. Zij bezweren volgens lokale media voor alle kosten op te hebben gedraaid, hoewel dat natuurlijk niet te controleren valt. De auto kost een goede $ 250.000. Voor het geval er schade mee wordt gereden, is er wel een verzekering afgesloten. Die zal waarschijnlijk ook niet goedkoop zijn.

De politie in Miami gebruikt de wagen als een soort wervingsmiddel voor nieuwe agenten. Volgens een politiewoordvoerder werpen de “traditionele rekruteringsmethoden” niet genoeg vruchten af voor het werven “van de volgende generatie wetshandhavingsprofessionals”.