Porsche gaat eind deze maand een nieuwe 911 op de markt brengen. En geen reguliere, want voor het eerst in de 61-jarige historie van de 911 zal deze beschikken over een hybride aandrijflijn. Volgens het merk is hij daarmee sneller en dynamischer dan voorheen.

Porsche elektrificeert het wagenpark verder met een hybride 911

Veel sportautomerken lijken langzamerhand toch overstag te gaan, en zij elektrificeren hun wagenpark steeds meer. Hoewel Ferrari met de Dodici Cilindri en Aston Martin met hun nieuwe blok nog niet definitief de elektrische weg in slaan, is er wel degelijk sprake van een overgang, of we dat nu willen of niet.

Porsche is de afgelopen periode al flink bezig om hun wagens van een elektrisch tintje te voorzien. Eerder zagen we al een geëlektrificeerde Macan, Taycan en ook de toekomstige Boxter zal van deze techniek voorzien worden. Ook de toch wel iconische 911 ontkomt hier niet aan. Na 61 jaar op volledige brandstof, slaan de Duitsers ook met dit model de nieuwe elektrische weg is. Maar niet volledig, want voor de liefhebber is hij daarnaast nog altijd uitgerust met de welbekende zescilinder. De definitie van hybride ook gelijk helder.

Porsche 911 Hybride

Bron: Porsche

Hoewel de aandrijflijn dus deels geëlektrificeerd is, is prestatie nog altijd het uitgangspunt in Stuttgart. Over de exacte specificaties is nog sporadisch iets bekend, maar Porsche noemt wel trots dat de hybride aandrijflijn van de 911 in minder dan 7 minuten en 17 seconden een rondje Nürburgring aflegt. 8,7 seconden sneller dan een vergelijkbare Porsche 911 van de vorige generatie.

5 miljoen testkilometers

De wagen dient uiteraard ook buiten het circuit presteren, en Porsche heeft dan ook uitvoerig getest in alle weersomstandigheden. Zo zijn ze naar het hoge noorden van Noorwegen afgereisd om de nieuwe 911 te onderwerpen aan de kou, maar ook het snikhete Dubai passeerde de revue. Volgens het merk heeft de nieuwe 911 alle tests ‘met vlag en wimpel’ doorstaan. In totaal legde Porsche vijf miljoen testkilometers af met de nieuwe 911.

Porsche 911 Hybride

Bron: Porsche

Na een uitvoerig testprogramma is de nieuwe 911 nu klaar voor serieproductie. Eind deze meimaand, op 28 mei om precies te zijn, zal hij worden geïntroduceerd, waarop hij aanstaande zomer definitief op de markt gebracht zal worden.