U bent allicht bekend met Rick van Stippent, de autopoetsmiljonair van Nederland. De Brabander is niet vies van een publiciteitsstunt hier en daar, en heeft nu de diefstal van zijn Audi RS6 geënsceneerd. Het voertuig is onderdeel van een weggeefactie, en dus werd het vermeende voorval breed uitgemeten.

Autopoetsmiljonair Rick van Stippent zet diefstal van peperdure Audi RS6 in scène

Rick van Stippent is de oprichter van Stipt Polish Point, een vooraanstaand bedrijf, gespecialiseerd in het polijsten en poetsen van auto’s. Een erg lucratieve business, want het vermogen van de 30-jarige Brabander wordt inmiddels gewaardeerd op zo’n € 3,5 miljoen. Pure Luxe bracht een tijd terug een bezoekje aan zijn prachtige villa, en aan zijn destijds gloednieuwe bedrijfspand langs de A2. Van Stippent ziet zijn naam steeds vaker in de media verschijnen, zoals na de veelbesproken crash met zijn Lamborghini.

De Brabander is sowieso al bekend van eerdere publiciteitsstunts, zoals winacties met peperdure auto’s. Een eerdere weggeefactie van een Audi R8 liep op een heuse rechtszaak uit, maar daar laat Van Stippent zich kennelijk niet door uit het veld slaan: op 2 juli maakt Rick van Stippent de winnaar van de Audi RS6 bekend. U maakt overigens al kans door een bestelling van meer dan € 100 te plaatsen op de site van de autopoetsmiljonair.

Maar voor het zover komt, besloot Van Stippent eerst nog even de aandacht rondom de auto te vestigen. Op YouTube publiceerde hij een video waarop is te zien dat twee inbrekers, volledig in het zwart gekleed, in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.20 uur het terrein van Stipt Polish Point binnendringen. Met een Volkswagen rijdt het tweetal een slagboom eruit en worden de roldeuren geramd. Daarna is er op de beelden te zien dat één van de twee inbrekers in de Audi RS6 stapt en voor het bestelbusje uit wegrijdt. Rond 03.30 uur zijn de twee met de noorderzon vertrokken.

De politie is furieus

Online werd al meteen druk gespeculeerd over de echtheid van de video. Zo hebben kijkers van de video ontdekt dat de man die zich voordoet als agent, staat ingeschreven bij een castingbureau. Ook de in de video gebruikte politiewagen met kenteken G-187-GX is een in te huren rekwisiet in de filmwereld.

De politie is niet blij met het voorval. Zij zijn naar eigen zeggen niet te spreken over het filmpje zelf en de verwarring die teweeg is gebracht, en benadrukken dan ook dat de inbraak nooit heeft plaatsgevonden. In de video worden politie-uniformen en voertuigen gebruikt en daarvoor moet een aanvraag worden gedaan bij de politie. Ook is het volgens de politie niet duidelijk genoeg uitgebeeld dat het filmpje in scène is gezet.

Stipt Polish Point geeft op haar beurt weer aan dat er toestemming was voor het gebruik van de politiespullen en acteurs. “De politieauto die in onze video te zien is, werd ook gebruikt in series als Ferry en Mocro Maffia”, zo zegt Van Stippent.