Voor veel mensen is het een langgekoesterde droom om ooit een wagen als een Ferrari of Lamborghini te rijden.  Voor sommige welgestelden onder ons is dit echter zo’n normale gang van zaken, dat ze soms zelfs vergeten een dergelijke bolide te bezitten. Het overkwam een Roemeense miljardair, die er na 10 jaar achterkwam dat hij ooit een iconische Ferrari F40 had gekocht.

Roemeense miljardair Ion Țiriac vergeet dat hij een Ferrari F40 in bezit heeft

Ion Țiriac, een ex-tennisprofessional en inmiddels miljardair, staat tevens bekend om het feit dat hij de beschikking heeft over één van de meest exotische autocollecties van Europa. Die collectie staat zelfs opgesteld in de Roemeense hoofdstad Boekarest. De collectie omvat zeker 400 extravagante voertuigen, waaronder meerdere vintage bolides, alsook moderne sportwagens.

De ster van de collectie is echter toch een Ferrari F40, één van de meest iconische creaties uit Maranello. Hij kocht de wagen ooit van Gerhard Berger, een oud Formule 1-coureur. Daarop kreeg hij het aanbod de wagen voor een hoge som te verpatsen, maar dat aanbod sloeg hij af. In plaats daarvan kocht de in Monaco gevestigde miljardair nóg een F40. Die parkeerde hij in zijn stalling in het Duitse München, waarna hij er vervolgens niet meer naar omkeek. Tot op een dag, tien jaar later, de persoon die de eervolle taak kreeg om de garage in de gaten te houden Țiriac eraan herinnerde dat hij nog een F40 binnen had staan. Iets wat hij compleet vergeten was.

Het bijzondere van de Ferrari F40

Een F40 vergeet je normaliter niet zomaar, zeker gezien het uiterst bijzondere bolide. Het betreft de laatste wagen die ooit werd gebouwd voor het einde van de ambtstermijn van Enzo Ferrari. Ferrari bracht slechts 1.311 exemplaren op de markt. In de vijf jaar tussen 1987 en 1992 was het een hele opgave om zo’n exemplaar in handen te krijgen, zelfs als je het je kon veroorloven. Kortom: een wagen die je niet hoort te vergeten.

Ferrari F40 Roemeense miljardair

Bron: Țiriac Collection