Een Nederlandse man heeft dubbel pech. Hij is namelijk voor de tweede keer bestolen van zijn peperdure Rolex-uurwerk. Alsof dat niet al vervelend genoeg is, weigert de verzekeraar nu ook nog eens het bedrag van de peperdure Rolex te vergoeden, terwijl zij dat bij de eerste diefstal wel deden.

Rolex van vermogende Nederlander wordt voor de tweede keer gestolen, verzekeraar weigert te betalen

De eerste keer dat de Rolex van de man werd gestolen was in 2018 in Amsterdam. Destijds vergoedde zijn verzekeraar, Aegon, de schade.

En dus schoot de man dan ook niet direct in paniek toen zijn peperdure uurwerk vorig jaar wéér werd gestolen tijdens een gewelddadige beroving, dit keer in de Amerikaanse stad Miami wel te verstaan. De man klopte volgens De Telegraaf vervolgens aan bij zijn inboedelverzekeraar Klaverblad, maar die weigerde hem de schade van het gestolen horloge te vergoeden. Hij probeerde de schade daarna te verhalen op zijn tussenpersoon, die hem had geholpen bij het oversluiten van zijn inboedelverzekering van Aegon naar Klaverblad. Volgens hem heeft de tussenpersoon zijn zorgplicht geschonden, omdat inmiddels blijkt dat zijn diefstal- en buitenhuisdekking bij Aegon ruimer was dan nu bij Klaverblad het geval is. Echter is de tussenpersoon het daar niet mee eens.

Procedure tegen tussenpersoon van verzekeraar

Daarop besloot het slachtoffer een procedure tegen die tussenpersoon te starten via financiële klachtenbeoordelaar Kifid. Via dat bedrijf is zijn klacht echter afgewezen, omdat de inboedelverzekering van zowel Aegon als Klaverblad namelijk alleen diefstal of beroving van een horloge vergoedt als die heeft plaatsgevonden in Nederland.

Volgens Kifid zou de horlogeroof in Miami in 2023 dus ook onder de initiële Aegon-voorwaarden niet zijn gedekt. Dat Aegon in 2018 de diefstal van een horloge wel heeft vergoed, maakt dat niet anders, zo schrijft het Kifid in haar gepubliceerde uitspraak.