In de Amerikaanse staat Texas is onlangs een wel heel bijzondere vondst gedaan. In een schuur in die staat is namelijk een zeldzame Rolls-Royce Silver Wraith II uit 1980 aangetroffen, die daar al ruim 20 jaar bleek te staan. Rolls-Royce maakte ooit slechts 2.100 exemplaren van de desbetreffende bolide, en dus is de vondst opmerkelijk te noemen.

Zeldzame Rolls-Royce Silver Wraith uit 1980 aangetroffen in Texaanse schuur

De Silver Wraith II is één van de meest begeerde, alsook zeldzame modellen van het Britse merk. De wagen werd voor het eerst onthuld als een spin-offversie van de Silver Shadow in 1969 en nam pas in 1976 officieel de naam ‘Silver Wraith II’ over. Aangedreven door Rolls-Royce’s welbekende c.q. legendarische 6,75-liter V8, is een dergelijk model slechts sporadisch te vinden. Des te bijzonderder is de vondst in Texas. De vondst van de klassieke Rolls-Royce werd overigens gedaan door twee Amerikaanse YouTubers. De wagen verkeert nog in een redelijke staat, overigens.

De wagen stond al ruim 20 jaar in een schuur in het stadje Anna, een klein stadje in de buurt van Austin in Texas. Er is al ruim 24 jaar niet meer met deze auto gereden, en dat is toch vreemd als u zich bedenkt dat deze schoonheid over een 217 pk sterke V8 beschikt, die weliswaar al ruim 218.000 kilometer heeft gelopen.

 

Trend

Het is niet vreemd dat wagens van dit kaliber plotsklaps ergens worden teruggevonden. Zo zagen we dat in een kelder in het Indiase Mumbai een Aston Martin Rapide stond te verstoffen, terwijl in Groot-Brittannië een zeldzame Maserati Mistral werd gevonden, en ontdekten de kopers van een schuur in Portugal een gehele verzameling bestaande uit klassiekers, evenals in Zuid-Afrika. Ook in een Duits bos werd onlangs een autokerkhof ter waarde van zeker $ 1 miljoen aangetroffen. Een vondst in Frankrijk ging nog een stapje verder, want midden in de Vogezen rustte namelijk een autokerkhof met allerlei oude Formule 1-auto’s.