Er lijkt eindelijk een oplossing te zijn gevonden rondom de mysterieuze felroze McLaren 570S die al jaren voor de deur van een luxe vijfsterrenhotel in Londen staat. Volgens mensen op social media staat de wagen al zeker vier jaar voor het hotel geparkeerd, en wordt er niet meegereden. Maar dat blijkt niet helemaal het geval te zijn, zo blijkt nu.

Mysterie rondom felroze McLaren in Londen lijkt eindelijk opgelost

Een McLaren, en zeker een dergelijk model, trekt over het algemeen natuurlijk al alle aandacht naar zich toe. Laat staan een felroze exemplaar, zoals bij het desbetreffende model het geval is. Het viel locals en toeristen die regelmatig in Londen komen op dat de wagen al zeker vier jaar onaangeroerd bij het luxe vijfsterrenhotel St.-Pancras Renaissance staat. Op social media zijn al verschillende video’s over de wagen verschenen. We zien veel verbaasde reacties voorbijkomen.

@soggyspin4ch THAT PINK CAR HASNT MOVED 😳 #kingscross #stpancras #kingscrossstation #pinkcar #fyp #london #iykyk ♬ Sensual Seduction – Snoop Dogg

Zo zegt een persoon: “Ik liep hier zeven maanden geleden langs, staat hij er nog steeds?”, en zegt een ander: “Ik woon in Oxford en elke keer als ik naar Londen kom, zie ik deze auto staan.” De gekste theorieën werden er op losgelaten, maar een medewerker van het hotel heeft nu uitleg verschaft. En die verklaring is vrij logisch.

Hotelgast

Een medewerker van het hotel vertelt dat de auto toebehoort aan een rijke hotelgast. Toen hij voor een reis begin 2020 in Londen arriveerde, brak de Coronapandemie uit, waardoor de desbetreffende eigenaar niet naar zijn thuisland terug kon keren. Daarop is de man naar het hotel verhuisd, waar hij tot op de dag van vandaag nog altijd resideert. Het hotel zou de man toestaan de auto pontificaal voor de deur te parkeren, omdat het aanzicht daardoor zou worden bevorderd.

Dat er niet meer in de wagen gereden wordt is door de medewerker ook naar het rijk der fabelen verwezen. De medewerker vertelde in 2022 al aan de Britse krant Metro dat er ‘af en toe’ met de auto gereden wordt. De identiteit van de eigenaar is overigens niet openbaar gemaakt. Nieuw kost de McLaren 570S omgerekend zo’n € 250.000.