Sim-only abonnementen zijn tegenwoordig steeds populairder geworden. Maar waarom is het zo populair geworden en wat houdt een sim-only abonnement nu eigenlijk in? Een sim-only abonnement is een mobiel abonnement waarbij u alleen betaalt voor de bundel (belminuten, sms’jes en data) en dus niet voor het mobiele toestel. De telefoon heeft u in dit geval dus al, of u koopt los een nieuwe. Dit maakt dat een goedkope sim only veel goedkoper is dan een normaal abonnement, vooral wanneer u al een telefoon in huis heeft. Er zitten echter nog meer voordelen aan een sim-only abonnement. In dit artikel leggen we u uit wat de voordelen van een sim-only abonnement nu precies zijn.

Eenvoudig uw nummer behouden

Voor veel mensen is het wel of niet behouden van uw huidige telefoonnummer een van de grootste zorgen wanneer ze overstappen op een nieuwe mobiele provider. Gelukkig hoeft u zich hier met sim only nummerbehoud geen zorgen om te maken. Dankzij nummerbehoud bij sim-only abonnementen wordt uw nummer gewoon behouden wanneer u overstapt op een andere provider. U hoeft dus niet bang te zijn dat u niet meer bereikbaar bent voor vrienden en familie. De meeste providers bieden deze service gratis aan en het proces duurt maximaal een paar dagen. Hierdoor is de overstap op een sim-only abonnement niet alleen financieel gezien interessant, maar het is dus ook praktisch.

Veel flexibiliteit met sim-only

Een ander voordeel van sim-only abonnementen, is het feit dat ze veel flexibiliteit bieden. Zo heeft u bij veel providers de mogelijkheid om uw abonnement maandelijks aan te passen. Misschien komt u er na een paar maanden wel achter dat u te veel of te weinig belminuten of data hebt. In dat geval kunt u uw bundel eenvoudig verhogen of verlagen, afhankelijk van wat u nodig heeft. Daarnaast zijn sim-only abonnementen vaak ook maandelijks opzegbaar, waardoor u dus niet aan lange contracten vast zit en makkelijk kunt wisselen tussen verschillende providers, wanneer u ergens anders een betere deal kunt vinden.

Sim-only is goed voor het milieu

Misschien denkt u er niet zo bij na, maar een sim-only abonnement is veel beter voor het milieu. U gebruikt (in veel gevallen) uw huidige mobiele telefoon veel langer, waardoor de vraag naar nieuwe telefoons afneemt. Hierdoor neemt de productie en het afval van elektronische apparaten af. U draagt dus op een simpele manier bij aan een duurzame wereld. Daarbij is het ook goed voor uw eigen portemonnee. Veel mensen nemen een nieuw toestel wanneer hun abonnement afloopt, omdat ze dan toch een nieuw abonnement moeten gaan afsluiten. Door voor een sim-only te kiezen en uw oude toestel te blijven gebruiken, bespaart u dus honderden euro’s, want u hebt geen kosten meer voor een nieuw toestel.