Als Pure Luxe-lezer ziet u meermaals het meest extravagante des lands – en daarbuiten – voorbijkomen. Een luxe jacht, een sportieve bolide of een riant vastgoedobject, het is meer regel dan uitzondering. U zult dan ook regelmatig eensklaps een diepgewortelde drang voelen een dergelijke leefwijze aan te nemen, hoewel dat slechts voor een select gezelschap is weggelegd. Maar, u kunt ook een luxe levensstijl aannemen zónder dat u over een bodemloze bankrekening beschikt. Hoewel, dromen mag uiteraard te aller tijden.

Zo realiseert u op eigen wijze ongekende rijkdom

Rijkdom wordt in de volksmond geassocieerd met extravagante bolides, luxe jachten of riante vastgoedobjecten. Maar dit blijkt in de praktijk eigenlijk helemaal niet zo te werken. Uit onderzoek (Waardentheorie van Rokreach) blijkt namelijk dat mensen zich tussen hun 35e en 50e levensjaar het minst gelukkig voelen, ongeacht achtergrond, levensstijl en rijkdom. Het zit hem simpelweg in het feit dat de curve van levensgeluk wat afvlakt. Zo worden periodes tussen hoogtepunten steeds langer en maken mensen in deze leeftijdscategorie minder nieuwe dingen mee.

Het dieptepunt is volgens onderzoek (Is Happiness U-Shaped Everywhere? Age and Subjective Well-being in 132 door David G. Blanchflower, 2020) de leeftijd van 47,2 jaar. Het is een leeftijd waarin het leeuwendeel alles al een keer meegemaakt heeft. De jonge feestjaren bent u voorbij, en u bent vastgeketend in het echte volwassen leven, dat voornamelijk bestaat uit slapen, werken, de kinderen ophalen en eten. Echter heeft u uw geluk toch zelf in de hand, ongeacht het feit of u een bodemloze bankrekening heeft.

Mindset

Want geluk draait om het extravagante materialisme des levens, het zit hem puur in de mindset, de zogeheten Winner Man-tality. Met inachtneming van deze mentaliteit, is een hoog banksaldo bijzaak, en heeft iedereen het in zich om een winnaar te zijn, ongeacht dus de staat van uw bankrekening. Regels worden immers vloeibaar en de druk is eraf. Het leven neemt zogezegd een soepele, vergemakkelijkte vorm aan.

Kortom: u heeft geen jackpot nodig om de Winner Man-tality aan te nemen. Maar als u hem wint, da’s wel lekker man. Echter gaat de Winner Man-tality verder dan de nullen op uw bankrekening. Het draait immers om het leeftijdloze gevoel, vol met zelfvertrouwen én relativering. Check de site van Eurojackpot voor meer informatie.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Eurojackpot