Mooi nieuws voor de Bugatti-dealer in het Utrechtse Leusden. De Nederlandse dealer heeft namelijk een plekje op de allerlaatste Bugatti Chiron ooit weten te bemachtigen. Op het desbetreffende model, de ‘Chiron L’Ultime’, staan verschillende plaatsen vermeld die voor de vervaardiging van de Chiron belangrijk zijn geweest. Daarop is Leusden te vinden.

Na 500 exemplaren komt er een einde aan de Bugatti Chiron

Bugatti kondigde het een tijd geleden al aan, maar na 500 exemplaren en acht jaar komt er een einde aan de productie van de Chiron. Destijds was de Chiron de opvolger van de Veyron, wat een maatstaf was voor de toekomst van de Franse hypercarfabrikant. De Chiron beschikt over een 1.600 pk sterke W16 en een topsnelheid van ruim boven de 400 kilometer per uur. Over een opvolger is alleen intern nog wat bekend, hoewel het motorblok al uitlekte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BUGATTI (@bugatti)

Om het einde passend te maken, heeft Bugatti de 500e, en dus tevens laatste, Chiron gelanceerd. Het gaat om de Bugatti “Chiron L’Ultime”, die van een wel heel bijzonder detail voorzien is. Op de gehele wagen zijn namelijk plaatsnamen te vinden. Een paar zijn zeer logisch te verklaren. Zo zien we lanceringplaats Genève, productielocatie Molsheim en de Duitse gemeente Erha-Lessien, waar de Chiron het snelheidsrecord verbrak. Maar, aan de voorzijde van de zijkant spotten we ook een Nederlandse plaats.

Nederlandse dealer bemachtigt plekje op de laatste Bugatti Chiron

Dat is namelijk Leusden, een dorp vlakbij Amersfoort. In dat dorp is namelijk de Nederlandse importeur alsook de dealer van Bugatti gesitueerd. In Leusden zijn enkele modellen van de Chiron verkocht, wat ook de prominente plek verklaart. Er staan overigens nog veel meer plaatsen op het extravagante voeetuig. Onder Leusden vinden we namelijk Dubai en de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Bugatti Chiron Nederlandse dealer

Bron: Bugatti

De kleur van de L’Ultime is overigens ook een verwijzing naar het verleden, want Atlantic Blue en French Racing Blue waren ook de kleuren waarin de Chiron voor het eerst het licht zag. Op de L’Ultime lopen ze in elkaar over, wat het einde van de cyclus nog meer luister bij zet.