Andy van der Meijde en zijn vrouw Melisa Schaufeli hebben hun lommerrijke landgoed in het buitengebied van Apeldoorn voor € 2.385.000 in de etalage gezet. Het koppel hoopt daarmee een winst van maar liefst € 1,6 miljoen te behalen.

De carrière van Andy van der Meijde

Andy van der Meijde kennen we natuurlijk als oud-voetballer. De voormalig buitenspeler begon zijn carrière met een verhuurperiode bij FC Twente, waarna hij furore maakte bij Ajax, de club waar de 44-jarige Arnhemmer nog altijd fervent supporter van is. Hij won bij Ajax de landstitel, de beker en de Johan Cruijff Schaal en maakte vervolgens de overstap naar het buitenland, naar Internazionale. Daar kwam hij door verslavingen en een veelvuldigheid aan privéproblemen niet uit de verf, wat ook gold voor zijn periode bij Everton. Daarna stond hij nog kortstondig onder contract bij PSV, alvorens hij in 2010 zijn carrière beëindigde. Voor het Nederlands Elftal speelde hij 16 interlands, en was hij actief op het EK 2004.

Landgoed Andy van der Meijde

Bron: Funda

Daarna is Van der Meijde aan een tv-carrière gaan werken. Hij verwierf nationale bekendheid met de realityserie Andy & Melisa, waarin het leven van de goedlachse oud-voetballer en zijn vrouw Melisa Schaufeli op de voet werd gevolgd. Daarna haalde hij tientallen miljoenen views met zijn YouTube-serie Bij Andy in de auto, waar hij in zijn auto verschillende voetballers en bekendheden interviewde. Onder anderen bondscoach Ronald Koeman, rapper Boef en Wim Kieft passeerden de revue. Tegenwoordig is Van der Meijde veel te zien als analist bij het tv-programma Veronica Offside.

Mikt op ruim € 1,5 miljoen winst met verkoop van Apeldoorns landgoed

Zijn werkzaamheden heeft de voetballer geen windeieren gelegd, want in november 2019 betaalden Andy van der Meijde en zijn vrouw Melisa Schaufeli volgens Bekende Buren € 825.000 voor een riant landgoed in het Gelderse Beemte Broekland, in het buitengebied van Apeldoorn, met een hypotheek van € 200.000. Mochten Van der Meijde en Schaufeli het landgoed voor de gestelde prijs verkopen, gloort er een winst van € 1,6 miljoen aan de horizon. De woning staat overigens op naam van Melisa, om zodoende de ex-vrouw van Van der Meijde op afstand te kunnen houden. Hij was namelijk eerder getrouwd in gemeenschap van goederen, en daardoor zou deze dame in kwestie aanspraak kunnen maken op de woning, hoewel de twee al sinds 2015 op papier althans gescheiden zijn.

Andy van der Meijde

Bron: Funda

Enfin, op de nieuwe koper wacht een prachtig luxe landhuis met een lommerrijke oprijlaan. De woonoppervlakte bedraagt 378 m² en er zijn in totaal negen kamers, waaronder zeven slaap- en twee badkamers, verdeeld over drie woonlagen.

De keuken is luxueus, en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Op het terrein, van maar liefst 13.282 m², bevindt zich ook nog een bijgebouw met twee woonkamers, een keuken en een bar/ café. De bijgebouwen hebben een totale woonoppervlakte van 257 m². Buiten dit alles is er ook nog een stallencomplex met vijf paardenboxen. De tuin is zeer romantisch aangelegd met grote vijverpartijen, bruggetjes en diverse terrassen.