Een autodealer heeft op social media bijzondere gedeeld. Zij laten namelijk zien hoe een exclusieve Rolls-Royce Phantom 8 Mansory ter waarde van $ 1,1 miljoen naar Afrika wordt geëxporteerd. Het is het eerste model van deze wagen die ooit naar dit continent verscheept wordt.

Autodealer deelt bijzondere beelden van Rolls-Royce Phantom 8 Mansory die naar Afrika wordt geëxporteerd

Het gaat zogezegd om een Rolls-Royce Phantom 8 Mansory uit 2024, welke exclusief opties een prijskaartje van zo’n $ 500.000 heeft. Dit model met al haar opties van onder meer MANSORY kost echter zo’n $ 1 miljoen. De Mansory Rolls-Royce wordt nog altijd aangedreven door een 6,75-liter twin-turbo V12. De in Texas gevestigde autodealer JAY AUTOS LTD heeft aangekondigd dat de allereerste op maat gemaakte, gloednieuwe Rolls-Royce Phantom 8 Extended Wheelbase (EWB) Limousine uit 2024 vanuit MANSORY naar Afrika vertrekt. Zij beweren tevens dat dit het eerste model van deze wagen is dat naar het zuidelijke continent verscheept zal worden. Het is nog niet bekend welke persoon de exclusieve Rolls-Royce zal gaan, maar hij gaat naar het West-Afrikaanse land Nigeria. Er is qua personen echter weinig keuze, want het aantal miljonairs op het Afrikaanse continent is de afgelopen jaren flink gedaald. Wellicht is de rijkste vrouw van Afrika, afkomstig uit Nigeria, die nieuwe gelukkige eigenaresse.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mr. JAY AUTOS LTD (@m_jautos)

“De desbetreffende Rolls-Royce Phantom is de duurste en meest exotische Rolls-Royce ooit gemaakt en onze klant uit Afrika wilde absoluut het beste, dus gaven we hem een ​​op maat gemaakt blauw Phantom-interieur met exclusieve MANSORY-pakketafwerkingen en wielen”, zo weet de autodealer te melden over de wagen.

Rolls-Royce Phantom Afrika

Bron: Instagram @m_jautos

Specificaties

Niet alleen qua esthetiek aan zowel de buiten als binnenzijde wordt de wagen bewierookt, en qua prestaties voldoet de Rolls-Royce aan de vereisten. Onder de motorkap schuilt een atmosferische 6,75-liter twin-turbo V12, die 563 pk en een koppel van 664 Nm produceert. De wagen is begrensd tot een maximum van 250 kilometer per uur.