Het zijn gouden tijden voor Charles Leclerc. De Monegaskische Formule 1-coureur won enkele weken geleden zijn thuisrace in Monaco en heeft die glansrijke overwinning beloond met de aanschaf van een gloednieuwe Ferrari Purosangue, waar hij vol trots mee door de straten van het prinsendom paradeerde.

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft nu de beschikking over een Purosangue

Charles Leclerc behoeft geen introductie in de wereld van de Formule 1. De jonge Monegaskische coureur staat te boek als één van de grootste talenten in de koningsklasse van de autosport. Hij maakte in 2018 zijn F1-debuut bij Sauber, en verkaste een jaar later naar Ferrari, waar hij nog altijd actief is. Hoewel hij in de afgelopen jaren geregeld collega Max Verstappen voor zich moest dulden, heeft hij toch al zes overwinningen op zijn conto, waaronder die in zijn thuisrace enkele weken geleden. Het was hetgeen waar Leclerc al jaren naar hunkerde, en hij heeft die overwinning gevierd met een gloednieuwe bolide.

Want als boegbeeld van Ferrari dient Leclerc natuurlijk wel te aller tijden voorzien te zijn. Iets wat hem overigens al aardig lukt, zo heeft hij al de beschikking over een Ferrari 812 Competizione Aperta en een Ferrari Sp3 Daytona. Daar komt nu de exclusieve Ferrari Purosangue bij. Van de Purosangue worden er in een tijdsbestek van vijf jaar ongeveer 15.000 tot 18.000 gemaakt. Ook kunt u er niet zomaar één bemachtigen: u maakt alleen kans als u al een Ferrari in het bezit heeft. Dat geldt voor Leclerc zeker, hij deelt op Instagram een video waarin hij de sportieve Ferrari-SUV ophaalt.

€ 533.000

De wagen kost nieuw zo’n € 533.000, maar het is niet ondenkbaar dat zijn werkgever ook een duit in het zakje heeft gedaan. Wat betreft prestaties stelt de Ferrari Purosangue van Charles Leclerc niet teleur. Met een krachtige V12-motor onder de motorkap met 800 pk kan deze SUV een verbazingwekkende acceleratie bereiken van 0-100 in 3,3 seconden en hoge snelheden behalen. De topsnelheid bedraagt zo’n 310 kilometer per uur.