Een slinkse dief heeft in Monaco ongestoord voor € 4 miljoen aan horloges weten te stelen. Dat deed hij door zich als opa te verkleden en voor te doen, wat uiteindelijk uitmondde in een gewapende overval.

Dief doet zich voor als opa en steelt voor miljoenen aan horloges in Monaco

Het incident gebeurde in een kleine horlogerie, genaamd ‘Watch Company’, in het prinsendom Monaco. Op verschenen beelden is te zien dat de dief is verkleed als een opa, en met zijn vermomming en een wandelstok al schuifelend rond 10.30 ’s ochtends de winkel betreedt. Maar toen hij eenmaal binnen was, trok hij al snel een wapen waarmee hij de medewerkster dwong de kluis te openen. Hij dwong haar de kluis te openen, en beval haar zijn meegebrachte grote zak helemaal te vullen met zeker 60 horloges.

Dat doet zij uiteindelijk, waarna de dader met ruim € 4 miljoen aan zeldzame horloges weer in het straatbeeld van Monaco verdwijnt, samen met een handlanger op een scooter. De overval duurde in totaal 7 minuten en 30 seconden. Opvallend is dat terwijl de overval bezig is, meerdere mensen de winkel inkijken en de gemaskerde man spotten, maar vrij onverschillig door lijken te lopen. Toen de twee overigens uit zicht van de vrouw waren, belde zij direct de politie. Wat ook opvalt, is dat de dader voordat hij vertrek nog even zijn sporen poogt uit te wissen met een spuitbus.

Kalm

Tegenover de Franse pers verklaarde medewerkster dat het haar opviel dat de dader erg kalm was. Hoewel de dader een vuurwapen droeg, bedreigde hij de medewerkster niet, en hij gebruikte geen geweld.  Op een gegeven moment bleef hij doodgemoedereerd tegen de toonbank leunen, toen een voorbijganger naar binnen keek: alsof hij als een normale klant stond te wachten op de verkoopster. Bij het verlaten de winkel hield de medewerkster zelfs de deur voor hem open.

De dader en zijn handlanger zijn nog altijd niet aangehouden.