We berichtten eerder al over de duurste recreatiewoning van Nederland, gelegen in de Zeeuwse badplaats Cadzand. Onlangs werd deze voor een recordbedrag verkocht, maar waar eerst werd gemeld dat dit om een bedrag van € 8 miljoen ging, heeft de uiteindelijke koper er nog een flink bedrag van af kunnen krijgen: hij heeft er uiteindelijk € 7 miljoen voor betaald.

De duurste recreatiewoning van Nederland is verkocht

Het penthouse is gelegen in het Zeeuwse dorpje Cadzand, aan het strand van Zeeuws-Vlaanderen. Het penthouse is te vinden in één van de twee complexen die onlangs zijn herrezen aan de straat Vlamingpolderweg. De 34 appartementen worden ook wel bestempeld als ‘Monaco aan de Noordzee’. Elk appartement gaat voor minimaal € 2 miljoen weg.

Van die 34 appartementen staan er meerdere te koop, met vraagprijzen van onder meer € 3.950.000 en € 4.350.000. Bij één exemplaar is de ‘prijs op aanvraag’, maar volgens de makelaar zet de eigenaar in op een bedrag van € 5,9 miljoen. Allemaal schijntjes vergeleken met de prijs waarvoor een ander penthouse van de hand is gedaan, namelijk € 8 miljoen. Het zou daarmee de duurste recreatiewoning van Nederland zijn, want permanent wonen mag in deze luxe residenties niet.

Duurste recreatiewoning

Bron: Funda

Nu blijkt dat de woning niet voor € 8 miljoen, maar voor € 7 miljoen is verkocht, waarmee het alsnog de duurst verkochte recreatiewoning des lands is. De nieuwe eigenaar is een België wonende Britse ondernemer. Hij is directeur en eigenaar van een internationaal bedrijf dat datacenters ontwerpt en bouwt.

281 m² aan woonoppervlak

Hoewel er dus niet permanent in het penthouse geresideerd mag worden, is het die miljoenen meer dan waard. De woning beschikt over een woonoppervlak van 281 m², flinke terrassen, vier slaapkamers met elk een eigen badkamer en vooral een onbetaalbaar uitzicht. De bewoners van de complexen mogen gebruikmaken van de faciliteiten van het hotel, bereikbaar via een ondergrondse gang, een mooie extra.

Duurste recreatiewoning

Bron: Funda

De Brit heeft het peperdure penthouse overigens overgenomen van de bekende Vlaamse zakenman Marc Coucke, eigenaar van voetbalclub RSC Anderlecht.