Ferrari staat op het punt om een belangrijke stap te zetten in de wereld van elektrische voertuigen. Volgens anonieme bronnen aan Reuters komt de Italiaanse autofabrikant eind volgend jaar met zijn eerste volledig elektrische auto op de markt. Deze EV zal een vanafprijs hebben van minstens € 500.000.

Nieuwe elektrische Ferrari zou een vanaf-prijs van € 500.000 hebben

Het hoge prijskaartje is opmerkelijk, vooral in een tijd waarin veel autofabrikanten de prijzen van hun elektrische modellen verlagen vanwege afnemende vraag. Ter vergelijking: de elektrische Taycan van Porsche kost rond de 100 duizend euro. Ferrari heeft echter besloten geen commentaar te geven op deze prijsstrategie, wat suggereert dat het merk zich richt op een nichemarkt van kopers die bereid zijn een premium te betalen voor exclusiviteit en prestaties.

Ferrari’s elektrische auto zal worden geproduceerd in een gloednieuwe fabriek in het Italiaanse Maranello. Bovendien werkt Ferrari volgens Reuters al aan een tweede elektrische model, wat aangeeft dat dit geen eenmalige poging is, maar het begin van een bredere strategie om een plek te veroveren in de EV-markt, hoewel Ferrari nog altijd vasthoudt aan hun iconische V12.

Naast Ferrari kijkt ook concurrent Lamborghini naar de toekomst van elektrische mobiliteit. Lamborghini is van plan om in 2028 zijn eerste volledig elektrische model te introduceren. Stephan Winkelmann, CEO van Lamborghini, heeft aangegeven dat de uitdaging niet zozeer ligt in het produceren van snelle elektrische auto’s, maar eerder in het behouden van de emotionele aspecten die verbonden zijn met traditionele verbrandingsmotoren, zoals het kenmerkende geluid van hun V10-motoren.

Revuelto

Ondanks deze uitdagingen heeft Lamborghini al succes geboekt met plug-in hybrides. Een voorbeeld hiervan is de Revuelto, een model dat bijdraagt aan de groeiende verkoopcijfers van Lamborghini. Vorig jaar verkocht het merk voor het eerst wereldwijd meer dan tienduizend voertuigen, een mijlpaal die het potentieel van hybride technologieën in de luxesportwagenmarkt onderstreept.

De verschuiving naar elektrische aandrijving in de wereld van high-performance auto’s weerspiegelt een bredere trend in de auto-industrie. De introductie van Ferrari’s eerste elektrische auto markeert een belangrijk moment in deze transitie, en het is duidelijk dat de luxe sportwagenfabrikanten vastbesloten zijn om hun reputatie van technische innovatie en onvergelijkbare rijervaringen te behouden, zelfs in een elektrische toekomst. Alhoewel we daar dus nog wel even op moeten wachten.