Elon Musk kan zich met zijn imposante vermogen van over de $ 200 miljard het een en ander veroorloven, kunnen we wel stellen. In 2009 timmerde hij ook al aardig aan de weg: destijds betaalde hij bijna $ 1 miljoen voor een Lotus Esprit, wat bestempeld wordt als ‘één van de beroemdste auto’s uit de filmgeschiedenis’.

Stel rijdt ruim 20 jaar in iconische wagen

Terug naar 1989. Toen werd er een blinde veiling gehouden en een stel betaalde $ 100 voor de mysterieuze inhoud van een opslagruimte die al ruim 10 jaar niet open was geweest. Het bleek voor het koppel een gouden zet, want ze bemachtigden een gemodificeerde Lotus Esprit uit 1976, die ooit dienstdeed als de onderzeeër-auto van James Bond uit 1976, die werd gebruikt in de film The Spy Who Loved Me. Een tamelijk iconische bolide, die om onbekende reden maar liefst 10 jaar achter slot en grendel stond.

Het gelukkige stel merkte echter nooit op dat de wagen wel degelijk een historische waarde had. Zij zagen gewoon een oude auto die wat achterstallig onderhoud had, en zij laadden hem op een vrachtwagen.

Elon Musk blijkt anonieme koper te zijn van Lotus Esprit

De vrachtwagenchauffeur merkte echter op dat het koppel een wel heel bijzonder stukje filmgeschiedenis in handen had. Uiteindelijk hadden ze ruim 20 jaar plezier van de Lotus, waarna ze hem met liefst $ 997.000 verkochten aan een anonieme koper, dat bleek later Elon Musk te zijn.

Hij kocht de wagen voor bijna $ 1 miljoen en voegde hem aan toe aan zijn toen nog bescheiden wagenpark, die destijds ook een zeldzame McLaren F1 omvatte. Als Musk de Lotus Esprit ooit besluit te verkopen, kan hij een bedrag van zeker $ 20 miljoen tot wel $ 25 miljoen tegemoet zien. Rijden kan Musk echter niet meer, want de wagen kan enkel nog fungeren als onderzeeër.