Als er momenteel iemand populair is bij het Nederlandse publiek op het EK voetbal, dan is het Wout Weghorst wel. De Twentenaar besliste als ware ‘pinchhitter’ onlangs de wedstrijd tegen Polen en is sindsdien dé publiekslieveling. Weghorst verdient zijn sporen dus als profvoetballer, waar zijn familie een waar tankstation-imperium van miljoenen bezit.

Familie van Oranjespits Wout Weghorst blijkt een miljoenenimperium te bezitten

Van de welvarende familie Weghorst is Wout natuurlijk de bekendste. De 31-jarige Bornenaar speelde op zijn 18e nog op amateurniveau, en begon zijn professionele carrière in 2012 bij FC Emmen, waarna hij in 2014 transfervrij naar Heracles Almelo vertrok. Daar verdiende hij een transfer naar AZ, waar hij een onbetwiste basiskracht werd. Het leverde hem een transfer naar het Duitse VfL Wolfsburg op, waar hij die lijn moeiteloos doorzette. In januari 2022 verkaste hij naar het Engelse Burnley, waarna hij door verhuurperiodes nog actief was voor het Turkse Beşiktaş en het grote Manchester United. Tegenwoordig speelt hij voor Hoffenheim in Duitsland. Weghorst groeide tijdens het WK 2022 in Qatar uit tot volksheld, toen hij in de laatste fase van de kwartfinale van het Nederlands Elftal tegen Argentinië tweemaal scoorde, waarvan één goal in de 10e minuut van de extra tijd, waardoor een verlenging werd afgedwongen. De wedstrijd ging na penalty’s uiteindelijk toch verloren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wout Weghorst (@wout.weghorst)

Wout verdient zijn sporen dus als voetballer. Maar zijn familie is een oliefamilie pur sang. Grootvader begon in 1931 met het verkopen van brandstof, alvorens hij zich in de jaren 60 ging richten op vloeibare motorbrandstoffen. Het bedrijf werd vervolgens overgenomen door Wouts vader Frans. Inmiddels zwaait zijn zoon Niek, de broer van Wout dus, de dagelijkse scepter over het familiebedrijf dat miljoenen waard is.

AVIA

Grote kans dat u uw auto weleens heeft volgegooid bij de familie Weghorst, want verdeeld over Noord- en Oost-Nederland hebben zij de zeggenschap over 135 tankstations van AVIA. En daarmee haalt de familie op jaarbasis een aardige som binnen. Quote meldt dat de omzet vorig jaar op € 324 miljoen lag, waar dat in 2021 nog € 44 miljoen was. In 2020 lag de omzet op € 202 miljoen. De winstmarges zijn wel redelijk dun, in 2022 was dat zo’n € 9 miljoen.