Veilingen van extravagante bolides is iets van alle tijden, en dus valt ons oog enkel op het exclusiefste van het exclusiefste. Een label dat onmiskenbaar thuishoort op deze zeldzame Ferrari F12tdf uit 2017. Slechts 799 exemplaren wereldwijd, deze met slechts 885 kilometer op de teller en een vraagprijs van $ 1,1 miljoen. Alle ingrediënten voor aandacht.

Zeldzame Ferrari F12tdf uit 2017 moet ruim een miljoen opleveren bij veiling

De Ferrari F12tdf is afkomstig uit het laatste productiejaar van het desbetreffende model, 2017. Geïntroduceerd in 2015, was het de circuitgerichte versie van het de voorganger, de F12berlinetta. Als zodanig beschikt de variant dan ook over een agressievere aerokit en een speciaal afgestelde aandrijflijn die de prestaties van de toch al sportieve coupé aanzienlijk verbeterden. Het merk bouwde uiteindelijk slechts 799 exemplaren van de auto, waarvan minder dan honderd auto’s met het stuur rechts, bestemd voor Groot-Brittannië zoals deze. Een uiterst unieke wagen dus.

Ferrari F12tdf

Bron: RM Sotheby’s

Deze F12tdf werd in juni 2017 gloednieuw geleverd in Groot-Brittannië en vervolgens naar Italië gebracht om deel te nemen aan Ferrari’s Cavalcade 2017 in Apulië, aldus veilinghuis RM Sotheby’s. Het beschikt over een unieke verfbeurt die Azzurro La Plata combineert met een Franse tri-dolor racestreep. De verfbeurt is geïnspireerd op een exemplaar dat werd gedragen door één van de eerste 250 GT LWB Tour de France-racers uit de jaren vijftig. Het interieur is Azzurro Santorini met accenten van Rosso Ferrari, waaronder een streep in het midden van beide racestoelen van koolstofvezel. Het voertuig wordt geleverd met ongeveer $ 72.600 aan extra’s, waaronder 20 inch gesmede diamantgeslepen wielen, die de roodgeverfde remklauwen verbergen.

Ferrari F12tdf

Bron: RM Sotheby’s

6,3 liter V12

Ook hetgeen wat onder de motorkap schuilt is indrukwekkend te noemen. Daar schuilt namelijk een 6,3-liter V12 die na een tuning 769 pk levert. Daarmee krijgt u een voertuig dat in slechts 2,9 seconden van 0 naar de 100 kilometer per uur kan accelereren en een topsnelheid kan bereiken van ruim 340 kilometer per uur. Dit exemplaar zal waarschijnlijk geen probleem hebben om deze doelen te bereiken, er staat immers slecht 885 kilometer op de teller. $ 1,1 miljoen is het bedrag dat u op tafel dient te leggen bij de veiling.