Gouden tijden voor Frank Rijkaard. Nadat hij onlangs zijn prestigieuze stulpje in de Amsterdamse Apollobuurt voor maar liefst € 8,8 miljoen in de etalage zette, heeft hij alweer een volgende miljoenenvilla gekocht. Dit keer een villa in Amstelveen, die hij volgens insiders gaat slopen om er een volgende extravagante woning voor in de plaats te bouwen.

Frank Rijkaard wacht de verkoop van zijn villa in de Apollobuurt niet af en smijt alweer met volgende miljoenen

Frank Rijkaard begon zijn carrière eind jaren 80 bij Ajax, waar hij in zijn eerste periode acht jaar actief was. In 1988 kende hij het absolute hoogtepunt van zijn carrière: hij wist, als basisspeler, het EK 1988 te winnen. Daarna verdiende hij een transfer naar AC Milan, waar hij, net zoals in zijn tijd bij Ajax, veel succes kende. Met de Milanezen wist hij liefst tien prijzen te winnen. Daarna volgden nog twee jaar bij Ajax, waarna hij in 1995 zijn carrière beëindigde. Hij werd coach, en trainde grote teams als FC Barcelona en Galatasaray. Inmiddels is Rijkaard praktisch gebrouilleerd met de voetbalwereld, en verschijnt hij nog maar zelden op bijvoorbeeld televisie.

Miljoenenvilla Frank Rijkaard

Bron: Bekende Buren

De oud-verdediger zette vorige week nog maar zijn megalomane villa in de Amsterdamse Apollobuurt in de etalage, voor een niet te misstane vraagprijs van maar liefst € 8,8 miljoen. Die verkoop wacht hij niet af, want hij heeft alweer een nieuw optrekje gevonden in de vorm van een villa in Amstelveen. Bekende Buren weet ons te melden dat hij voor de woning een bedrag van € 3,5 miljoen heeft neergelegd. Volgens insiders gaat Frank Rijkaard de huidige, wat gedateerde miljoenenvilla slopen, om er vervolgens een nieuwe woning voor in de plaats te bouwen.

252 m² aan woonoppervlak

Enfin, mocht Rijkaard er toch voor kiezen de woning simpelweg grondig te renoveren, wacht op hem een woonoppervlak van in totaal 252 m², met tien kamers, waaronder zes slaapkamers en drie badkamers.

Miljoenenvilla Frank Rijkaard

Bron: Bekende Buren

Ook de locatie is zowel gunstig als praktisch. De miljoenenvilla ligt namelijk net buiten het gezellige centrum van Amstelveen, en deze plaats hanteert geen erfpachtsysteem, wat Frank Rijkaard – hij doet zijn naam graag eer aan immers – een stortvloed aan belasting bespaart. Amstelveen is een populaire plek, zo blijkt. Eerder kochten oud-voetballer John Heitinga en oud-coureur Jos Verstappen ook al een extravagante woning in deze plaats.