Paul van Vliet stond gedurende zijn lange carrière te boek als een gerenommeerd cabaratier. Hij liet het leven in april 2023 op 87-jarige leeftijd. Zijn Haagse voormalige woning, een grachtenpand, is nu voor € 1,5 miljoen te koop verschenen op Funda.

Paul van Vliet overlijdt op 87-jarige leeftijd na een kort ziekbed

Van Vliet kwam in september 1935 ter wereld aan de Denneweg 64 in Den Haag, destijds de woning van zijn grootmoeder. Zijn carrière begon in de jaren ’60 met het cabaretgezelschap PePijn, dat hij mede oprichtte. Van Vliet werd al snel bekend om zijn scherpe humor, maatschappijkritische teksten en veelzijdige typetjes. Hij wist zowel jong als oud te boeien met zijn voorstellingen, die vaak een mix waren van humor, muziek en ontroering. Naast zijn cabaretwerk was hij ook bekend als ambassadeur van UNICEF, waarvoor hij zich jarenlang heeft ingezet. Zijn bijdrage aan de Nederlandse culturele wereld werd meerdere malen erkend, onder andere met de toekenning van de Edison Oeuvreprijs. In april 2023 overleed de cabaretier na een kort ziekbed op 87-jarige leeftijd.

Grachtenpand Paul van Vliet

Bron: Funda

Paul van Vliet resideerde jarenlang in een prachtig grachtenpand aan het Haagse Smidswater. Het pand beschikt over een riant woonoppervlak van 342 m² en ligt aan het Smidswater, op loopafstand van de Lange Voorhout, de Koninklijke Schouwburg, de Hofvijver en de Denneweg. Het heeft tien kamers: twee slaapkamers, twee badkamers, vier aparte toiletten – verdeeld over vijf woonlagen – en een tuin. Met een alarminstallatie, lift en meerdere kleding- en inloopkasten is het huis van alle gemakken voorzien.

Grachtenpand Paul van Vliet

Bron: Funda

‘Sfeervol’

Door de makelaar op Funda wordt het grachtenpand van Paul van Vliet omschreven als ‘sfeervol’ en het pand zou ‘uitermate geschikt’ zijn als ‘familiehuis en/of woon- werkpand’. Tevens is de locatie zeer centraal. Naast alle toeristische trekpleisters, zijn ook alle uitvalswegen snel bereikbaar evenals het openbaar vervoer (tram, bus en Centraal Station) in de directe nabijheid.

De woning staat te koop voor een bedrag van € 1.495.000.