Het is alweer vier jaar geleden sinds Jacob & Co. en Bugatti een lucratieve samenwerking smeedden. Sindsdien zijn er al tal van exclusieve horloges uit de collaboratie van de twee grootmachten voortgekomen, en in dat hoofdstuk kan nu een nieuw worden toegevoegd. In navolging van Bugatti’s nieuwste paradepaardje, de Tourbillon, lanceren de twee nu een bijpassend uurwerk, de Jacob & Co Bugatti Tourbillon.

Jacob & Co. en Bugatti slaan opnieuw de handen ineen

De de twee grootmachten hebben al sinds 2020 de handen ineen geslagen. En sindsdien hebben al verschillende extravagante uurwerken de revue gepasseerd, zoals deze, gebaseerd op de Chiron. In 2019 tekenden Bugatti en Jacob & Co. een meerjarige samenwerking om unieke, nog nooit eerder vertoonde uurwerken te creëren. Het belangrijkste voor de twee bedrijven is dat deze horloges hoog zijn in trouw aan de geest van beide bedrijven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACOB & CO. (@jacobandco)

En die gedachtegang betaalt zich uit. Want nadat Bugatti recent de lancering van de gloednieuwe Tourbillon bekendmaakte, zinspelen de twee merken daar ook gezamenlijk op in, en dus lanceren zij de Jacob & Co. Bugatti Tourbillon, een uurwerk van $ 340.000. Het is volledig analoog en is gemaakt met behulp van de Zwitserse horlogenormen en -technologie, met dezelfde aandacht voor detail als een fijn uurwerk, te zien aan de decoratie met schuine randen, de zichtbare wielen en rondsels en de juweellagers.

Parallel ontwerp

De nieuwste creatie van Jacob & Co. is volgens hen ontworpen om de wonderen van Bugatti’s hypercar opnieuw te beleven. De gestroomlijnde behuizing van zwart PVD-titanium weerspiegelt de gespierde carrosserie van de auto en zijn unieke kenmerken, waaronder de grille, de radiatorinlaten aan de zijkant en de grote saffieren zijruiten. Met 52 mm x 44 mm is hij aan de grote kant, maar hij is kleiner dan de Bugatti Chiron die eraan voorafging.

Zichtbaar door de verschillende saffierkristallen van de kast, is een spectaculaire motor geïnspireerd op Bugatti’s nieuwste bolide te vinden. Het dashboard met drie subwijzerplaten wordt bedekt door een enkel saffierglas. Vanaf links is er een vliegende tourbillon van 30 seconden. Deze originele rotatiesnelheid voor de tourbillon maakt zijn ballet nog spectaculairder en is volgens het merk hun snelste tourbillon ooit. Evenals de echte Bugatti.