Hoewel de transfer van de Franse sterspeler Kylian Mbappé na maandenlange geruchten dan eindelijk beklonken is, is het hoofdstuk Paris Saint-Germain en de bijbehorende saga nog altijd niet afgesloten. Nadat Mbappé al ferme taal over zijn voormalig werkgever sprak, zou hij nu nog eens € 100 miljoen aan achterstallige salarissen en bonussen eisen.

Na jarenlang voortkabbelende geruchten verkast Kylian Mbappé naar ‘De Koninklijke’

Het was elke transferperiode steevast het eerste waar over werd bericht: een al dan niet overstap van de Franse sterspeler Kylian Mbappé naar Real Madrid. Na wikken en wegen, het neerleggen van andermaal een lucratieve contractaanbieding en een paar keer nadrukkelijk flirten met ‘De Koninklijke’ kwam enkele weken geleden dan toch echt het bericht dat de Fransman na zes jaar afscheid ging nemen van zijn geliefde Paris Saint-Germain. Een paar weken daarna was de kogel dan toch echt door de kerk, en Mbappé tekende voor vijf jaar in de Spaanse hoofdstad, waar hij een astronomisch salaris gaat opstrijken.  Daar hoeft hij overigens door een bijzondere regel ook nog eens minder belasting over te betalen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Mbappé belandde in 2018 bij Paris Saint-Germain nadat hij bij AS Monaco was uitgegroeid tot een groeibriljant. Onder zijn leiding pakte PSG veel prijzen, de felbegeerde Champions League uitgezonderd, en Mbappé wist zich in zes jaar te kronen tot topscorer aller tijden van ‘Les Parisiens’, en tevens wist hij als speler van PSG op 19-jarige leeftijd het Franse nationale elftal naar de wereldtitel te schieten in 2018, en naar de finale in 2022. En dus nam hij recent met alle egards afscheid van het Parijse publiek. Hoewel daar geliefd, had de band tussen Mbappé en zijn toenmalig werkgever meer weg van een verstandsrelatie. Mbappé wilde al eerder naar Madrid, maar zag een deal telkens stokken, vooral door toedoen van de Fransen.

Mbappe eist € 100 miljoen aan achterstallige lonen en bonussen

Dat wordt nu nog meer luister bijgezet, want nadat de 25-jarige Parijzenaar al ferme taal sprak over hoe zijn club hem heeft behandeld, eist hij nu ruim € 100 miljoen aan achterstallige salarissen en bonussen. Mbappé claimt dat hij sinds april geen cent meer heeft gezien van PSG, meldt het doorgaans goed geïnformeerde L’Équipe. Dat zou zo kunnen zitten: toen Mbappé vorig jaar al dreigde te vertrekken, kwamen ze naar verluidt tot een mondelinge overeenkomst om, mocht het zover komen, enkele bonussen te laten vallen. Maar van die deal – en de precieze feiten – heeft iedereen een andere interpretatie. En omdat Mbappé sinds april niet meer werd uitbetaald, zou hij ruim € 100 miljoen terugclaimen.

Beide partijen proberen een compromis te sluiten, PSG laat weten dat de onderhandelingen in een open sfeer verlopen.