Dat autoliefhebbers soms erg ver gaan om een voor hen geliefde bolide te bemachtigen is niks nieuws. Maar sommige verhalen spannen wat ons betreft echt de kroon. Zoals het verhaal van de Amerikaan Ed Bolian, die zijn door een overstroming verwoeste Lamborghini Gallardo Spyder van de hand deed. Hij miste de wagen echter zo erg, dat hij besloot hem drie jaar later weer terug te kopen.

Amerikaan doet zijn Lamborghini Gallardo Spyder van de hand nadat deze door een overstroming verwoest is

Het verhaal speelt zich af in 2021. In dat jaar woonde Ed Bolian in de stad Santa Monica, in de Amerikaanse staat Californië. Hij was destijds in het trotste bezit van een felblauwe Lamborghini Gallardo Spyder uit 2006. Maar na een overstroming in die stad bleek die Lamborghini in één klap niks meer waard. Voornamelijk technisch bleek de Gallardo praktisch afgeschreven. Naast dat het kenteken van de auto was gedreven, was ook het EVAP-systeem, de benzinedampafzuiging, volledig gevuld met modder. Ook het differentieel van de motor bleek volledig gevuld met water, zoals eigenlijk bij het gehele onderstel het geval was. Hij besloot samen met een stel kompanen een poging te wagen om de wagen een nieuw leven in te blazen. Dat lukte deels, gezien het complexe technische aspect van de Gallardo.

En dus besloot Bolian zijn zo geliefde Lamborghini toch te verkopen. Dat deed hij aan iemand uit New Jersey, aan de andere kant van de Verenigde Staten. Diegene bleek een content creator te zijn, die zich meer wilden focussen op content rondom auto’s. Die content bleef uiteindelijk beperkt tot slechts één video, waarna de man de wagen weer in de etalage zette. Hij was immers niet bekend met de historie van de Lamborghini. Er was sinds de verkoop slechts 140 kilometer meegereden, omdat hij voornamelijk in een garage had gestaan. Daarop besloot Bolian zijn zo geliefde blauwe bolide weer terug te kopen. Slechts drie jaar nadat hij hem juist van de hand had gedaan.

Teruggekocht

De prijs was vastgesteld en de deal was rond, en Bolian reisde opnieuw helemaal af naar New Jersey om de geliefde auto op te halen die hij ooit bezat. De auto onderging een grondige restauratie en vandaag de dag noemt Ed hem trots de zijne, ook al is hij nog steeds niet in perfecte staat. Het onomstotelijke bewijs dat autoliefhebbers soms ver kunnen gaan. Het verhaal doet in veel opzichten denken aan de zoon die de Lamborghini Jota van zijn vader na 20 jaar weer terugkocht.