De veiling van een zeldzame Lamborghini Veneno Roadster heeft een bedrag van maar liefst $ 6 miljoen opgeleverd. Het is daarmee de duurst geveilde auto ooit ter wereld.

Zeldzame Lamborghini Veneno Roadster wordt geveild

Van de Veneno Roadster zijn er wereldwijd slechts negen vervaardigd. De Lamborghini Veneno Roadster werd in 2013 gelanceerd om het 50-jarig jubileum van de Italiaanse autofabrikant te vieren. In essentie is de wagen gebaseerd op de Aventador, maar dit exemplaar is nog een stukje unieker ten opzichte van dat model. De wagen maakte zijn debuut voor de buitenwereld tijdens de Autosalon van Genève in dat jaar. Met de Veneno haalde Lamborghini alles uit de kast, en presenteerde het dit grensverleggende model op het gebied van wat op straat kan worden gereden. Zo kreeg de Veneno Roadster een volledig berustende carrosserie die de aero-downforce maximaliseert en de lift vermindert. Dat gegeven wordt afgetopt met de grote koolstofvezel achtervleugel, ondersteund door een centrale vin die verstelbaar is. Hoewel initieel gezien begonnen met Aventador-mechanica, heeft de Veneno Roadster zijn eigen exclusieve monocoque van koolstofvezel.

Lamborghini Veneno Roadster

Bron: SBX Cars

Het exemplaar dat geveild is door SBX Cars is het tweede exemplaar van de negen die er ooit zijn vervaardigd, afkomstig uit 2015. De Veneno, overigens Spaans voor ‘gif’, is legaal op de weg en wordt aangedreven door een 6,5-liter atmosferische V12, die 650 pk levert en in slechts 2,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereert. De topsnelheid bedraagt ​355 kilometer per uur. De Veneno Roadster werd geleverd met een matzwarte afwerking voor de buitenkant, gecompenseerd door het limoengroene en zwart leren interieur, en werd als nieuw verkocht, met slechts 1.778 kilometer op de teller.

Duurste geveilde auto ooit

De wagen belandde uiteindelijk voor $ 6 miljoen onder de hamer, waardoor het de duurste geveilde auto ooit ter wereld is. De Lamborghini Veneno Roadster verscheen in 2020 al bij een andere veiling en moest destijds tussen de $ 4,5 miljoen en $ 5 miljoen opleveren. Die verkoop klapte echter.

Lamborghini Veneno Roadster

Bron: SBX Cars

Veneno-liefhebbers kunnen hun hart overigens snel opnieuw ophalen. Hetzelfde veilinghuis, dat eerder ook al de veiling van deze Mercedes-AMG One verzorgde, gaat zich binnenkort ook toeleggen op de verkoop van een coupévariant van de Veneno, waarvan er wereldwijd slechts drie van bestaan.