Een charmant in Spaanse stijl vervaardigd landhuis midden in het idyllische gebied Carmel-by-the-Sea. Dat is wat u voor een bedrag van $ 8 miljoen kunt bemachtigen. Mooie extra: u wordt de buurman – of buurvrouw – van steracteur Brad Pitt. Heeft u het er voor over?

Idyllisch landhuis in Spaanse stijl staat te wachten op een nieuwe eigenaar

Het prachtige landhuis, compleet vervaardigd in een typische Spaanse stijl, is gelegen in het gebied Carmel-by-the-Sea, net onder San Francisco in Californië en werd ruim een eeuw geleden uit de grond gestampt. Dit stadje wordt bestempeld als het meest pittoreske stukje van de welbekende westelijke staat. Het pand is gelegen naast een klif dat een werkelijk fabuleus uitzicht biedt over de Stille Oceaan. Het landhuis werd voor het eerst ontworpen door en voor John O’Shea, een productieve impressionistische kunstenaar uit Californië. Het landhuis heeft in de loop der jaren verschillende keren van eigenaar gewisseld. De huidige eigenaar is technologiemanager Paul Mountford, CEO van Progenity, een bedrijf voor gegevensprivacy. Het huis, ook wel ‘Stonewater’ genoemd, ligt op slechts 100 meter van Brad Pitts Daniel Lewis James House, een andere historische woning die een paar jaar na Stonewater is gebouwd.

Landhuis Californië

Bron: Compass

Goed, Stonewater heeft door de jaren heen een paar grondige renovaties gehad, waarbij wel de klassieke Spaanse details behouden zijn gebleven. Het private perceel is vanaf de straat niet zichtbaar. Een kronkelende, met stenen omzoomde oprijlaan, torenhoge bomen en inheemse planten verbergen de woning voor pottenkijkers. Het 3.652 m² grote huis is in de klif gebouwd en stroomt de heuvel af, wat betekent dat er verschillende verdiepingen zijn. Het hoofdgebouw heeft vier slaapkamers en drie badkamers, plus een damestoilet, terwijl een aangrenzend, maar toch zeer privégastenverblijf een slaapkamer en een badkamer bevat.

Warm en uitnodigend interieur

Het interieur wordt door de makelaar bestempeld als warm en uitnodigend. De woonkamer is voorzien van glazen vouwdeuren die direct uitkomen op een groot terras met uitzicht op de oceaan, compleet met eet- en zitgedeelte buiten. De keuken heeft gewelfde plafonds en een groot dakraam dat de ruimte overspoelt met een veelvuldigheid natuurlijk licht. Er zijn marmeren werkbladen, Robin Egg-blauwe kasten, diepe koperen spoelbakken en een koperen afzuigkap, met bijgewerkte apparaten. Er zijn twee primaire suites, die beide een eigen terras hebben. Een van de primaire suites heeft een open haard en een eigen badkamer met ingewikkeld metselwerk.

Landhuis Spaanse stijl Californië

Bron: Compass

Als iets wat we kennen uit het Toscaanse platteland, bevatten de buitenruimtes veel overdekte en zichtbare zitgedeeltes, waar u buiten kunt dineren, evenals een bubbelbad. Weelderige, kleurrijke planten flankeren de stenen open haarden en stenen loopbruggen, en er zijn gelaagde tuinen met waterpartijen. De achtertuin is ontworpen om het hele jaar door te entertainen en wordt afgeschermd door verzorgde heggen, zodat u zich echt verscholen voelt in uw eigen paradijselijke huis. Tot slot heeft het omheinde pand een vrijstaande garage voor twee auto’s en nog meer buitenparkeerplaatsen.