Max Verstappen heeft weer eens Grand Prix weten te winnen. De Nederlander kwam twee weekenden geleden als eerst over de streep bij de Grand Prix van Canada, waardoor hij weer op ramkoers ligt voor zijn vierde F1-wereldtitel op rij. Tijdens de welbekende podiumceremonie werd Verstappen gespot met een vederlicht uurwerk, te weten een persoonlijke TAG Heuer met een prijskaartje van zo’n € 135.000.

Max Verstappen in 2024 op ramkoers voor vierde Formule 1-wereldtitel op rij

Max Verstappen en zijn team Red Bull Racing zijn in 2024 lang niet zo oppermachtig als in de voorgaande jaren, maar toch ligt Max Verstappen op ramkoers voor zijn vierde Formule 1-wereldtitel op rij. Verstappen heeft in het relatief verse Formule 1-seizoen al drie races niet te winnen, waar hij er in 2023 over het hele seizoen drie niet won. Desondanks is de Nederland hard op weg naar een vierde kampioenschap. Twee weekenden geleden zette hij daar bij de Grand Prix van Canada een grote stap mee. Hij won, en breidde zijn voorsprong uit naar 169 punten. Naaste belager Charles Leclerc volgt op de tweede plaats met 131 punten. Maar bij die Canadese GP viel ook wat anders in het oog.

TAG Heuer Max Verstappen

Bron: TAG Heuer

Namelijk het horloge van de Nederlander. Max Verstappen werd op het podium gespot met een exclusief en bovenal gepersonaliseerd TAG Heuer-horloge, een grote sponsor van Red Bull Racing. En dat uurwerk liegt er niet om, gezien het prijskaartje ook van € 135.000.

Max Verstappen neemt gepersonaliseerde TAG Heuer in ontvangst

Het gaat immers om een split-second-chronograaf, die veel wegheeft van de welbekende TAG Heuer Monaco en heeft een vierkante titanium kast, een geskeletteerd titanium uurwerk met een zogeheten ‘rattrapante’-complicatie. Volgens TAG Heuer zelf is het horloge ‘met zijn onopvallende zwarte DLC-gecoate titanium kast en rode accenten, zoals de rood gelakte rattrapante wijzer, een dynamisch eerbetoon aan het legendarische race-DNA van TAG Heuer, geïnspireerd door snelheid en autosport’.

Een saillant detail: de personalisatie. In het horloge is namelijk de naam van onze drievoudig wereldkampioen gegraveerd, evenals de jaren waarin hij zichzelf heeft gekroond tot wereldkampioen: 2021, 2022 en 2023.