Mukesh Ambani is de rijkste man van het continent Azië, en die titel etaleert hij maar al te graag. Voor het tweede huwelijksfeest van zijn zoon Anant heeft hij één van de grootste cruiseschepen ter wereld gecharterd. De familie zal met het jacht vier dagen rond Zuid-Frankrijk dobberen.

Mukesh Ambani chartert één van de grootste cruiseschepen ter wereld

De Indiase Mukesh Ambani is de rijkste man van Azië. Zijn vermogen vergaarde hij met Reliance Industries, een multinationaal conglomeraat dat zich toelegt op energie, petrochemie, aardgas, detailhandel, entertainment, telecommunicatie, massamedia en textiel. Het vermogen van Ambani wordt tegenwoordig geschat op $ 114 miljard, waarmee hij de op 11 na rijkste persoon ter wereld is. Ambani houdt ervan zijn extravagante levensstijl maximaal te etaleren. Zo kocht hij onlangs twee olijfbomen voor maar liefst $ 100.000, en ook kocht hij onlangs voor zijn vrouw een Rolls-Royce Cullinan, ter waarde van $ 1,2 miljoen.

Cruiseschip Mukesh Ambani

Die rijkdom is hun kinderen vanzelfsprekend met de paplepel ingegoten. Zoonlief Anant Ambani werd onlangs op een kinderverjaardag gespot met een exclusief Richard Mille-uurwerk ter waarde van $ 6 miljoen. Ook stapte hij recent in het huwelijksbootje met de liefde van zijn leven. Daar ging een extravagant voorhuwelijksfeest aan vooraf. Aan één voorhuwelijksfeest had het koppel kennelijk niet genoeg, en dus doen ze er nog een schepje bovenop. Vaderlief Mukesh Ambani heeft daarvoor één van de grootste cruiseschepen ter wereld gecharterd. Er moet immers wel voldoende ruimte zijn voor de vele beroemdheden die op het festijn af zullen komen.

4.000 gasten

De locatie is cruiseschip de ‘Celebrity Ascent‘, welke werd gebouwd in 2023 en deel uit maakt van de Edge-klasse schepen van Celebrity Cruises. Het is uitgerust om bijna 4.000 gasten te huisvesten en wordt bediend door een bemanning van 1.400 personen. Nu de rijkste mensen aan boord feesten, ligt het voor de hand dat zij de beste suites en passagiershutten zouden bezetten, zoals AquaClass SkySuites en de Iconic Suite, die toegang bieden tot de thermale spa van het schip en het eigen restaurant Blu met schone keuken.

Cruiseschip Mukesh Ambani

Er zijn weelderige Edge-villa’s met twee dekken, met woonruimtes en badkuipen op het eerste dek en slaapkamers op het tweede. Er zijn maar liefst 18 restaurants aan boord, maar omdat ze de Ambanis kenden en hun flair voor flamboyantie, zouden ze Michelin-sterrenchefs van over de hele wereld invliegen om een ​​storm te koken. Voorzieningen zijn onder andere een spa van wereldklasse, The Club en een nachtclub naast The Theatre. Ten slotte beschikt Ascent over een geheel nieuwe speelvloer met speelautomaten met de nieuwste technologie.