Succesverhalen, u heeft ze tegenwoordig in alle soorten en maten. Zo ook Otto, wier achternaam onbekend, die tegenover het AD zijn weg uitstippelt: van ‘simpele’ melkboer, tot woonachtig in een miljoenenwoning in de duurste straat van de provincie Utrecht.

1 op de 25 woningen in Nederland kosten tegenwoordig een miljoen of meer

Het AD zocht Otto en zijn vrouw Linda, die hun achternaam niet bekendmaken. Vijftien jaar geleden bouwden zij een woning in de Lassuslaan in het Utrechtse Bilthoven, tegenwoordig de duurste straat van die provincie. Een woning in deze straat kost gemiddeld € 2 miljoen. De straat staat op de vierde plek wat betreft de duurste straat van Nederland, de Konijnenlaan in Wassenaar spant met een gemiddelde huizenprijs van € 3,1 miljoen nog altijd de kroon. Een woning aan de Bilthovense straat kostte vijf jaar geleden gemiddeld ‘nog maar’ € 1,6 miljoen. Sindsdien is er door de marktwering maar liefst € 400.000 bovenop gekomen. Onlangs werd bekend dat in Nederland tegenwoordig 1 op de 25 verkochte woningen miljoenenwoningen zijn. En dat zijn in het huidige tijdperk niet alleen grote, vrijstaande woningen: ook doorsnee woningen bereiken steeds vaker een waarde met negen cijfers.

Enfin, dergelijke woningen zijn natuurlijk niet voor een appel en een ei te verkrijgen, zo weet ook Otto. Afkomstig uit Wijk C, destijds een bekende volkswijk in Utrecht, wist hij zich knap op te werken, en bezit hij tegenwoordig een miljoenenvilla in het lommerrijke Bilthoven.

Otto begon als melkboer, en woont nu in de duurste straat van Utrecht

In dat eerder genoemde Wijk C, runde Otto’s vader een bescheiden kruidenierszaakje, dat later naar het dorp Odijk verhuisde. Het gezin verhuisde uiteraard mee, en Otto ging vervolgens langs de deuren met verse melk. Daarop besloot hij het roer volledig om te gooien. Vanuit een zolderkamertje in de Nieuwegeinse wijk Fokkesteeg begon hij op een zolderkamertje een IT-onderneming, destijds een erg nieuwe branche. Dat werd een succes: het bedrijf groeide, en werd op een gegeven moment overgenomen door een Amerikaanse techgigant. Dat bedrijf draait tegenwoordig een omzet van € 1,2 miljard per jaar.

En dus konden Otto – en zijn vrouw Linda – het zich veroorloven om een villa in tegenwoordig de duurste straat van Utrecht te laten bouwen. Volgens Otto is de desbetreffende Lassuslaan een laan waar veel mensen doorheen rijden om weg te zwijmelen bij de grote villa’s: “Dat heb ik zelf ook gedaan. Ik heb ook gedacht hoe geweldig het zou zijn als ik hier zelf zou kunnen wonen. Nou, dat is gelukt. Daar genieten we nu heel erg van.”