Als u voetballiefhebber bent, zal de naam Ton du Chatinier u wellicht bekend voorkomen. De 66-jarige Utrechter is tegenwoordig echter praktisch gebrouilleerd met de voetbalwereld, en viert het goede leven in de Franse Auvergne. Nog voor hoe lang is de vraag, want de voormalig voetballer en trainer heeft zijn megalomane chateau aldaar voor € 2,25 miljoen op de markt gezet.

Ton du Chatinier viert het leven in de Zuid-Franse zon

Over de voetbalcarrière van Ton du Chatinier kunnen we kort zijn: van 1977 tot 1987 speelde hij 235 wedstrijden voor zijn geliefde FC Utrecht. In ’87 eindigde hij zijn actieve carrière tevens, en werd hij coach. Dat was hetgeen waar hij uiteindelijk zijn sporen mee verdiende. Hij trainde grote amateurclubs als AFC, Kozakken Boys en Spakenburg, maar was in 2008 assistent-trainer bij FC Utrecht. In de drie jaar die volgden was hij zelfs hoofdtrainer in de Domstad. Ook was hij in het seizoen 2012-2013 assistent bij het Russische Anzji Machatsjkala. In 2014 bekleedde hij die functie bij het nationale elftal van Zuid-Korea.

Chateau Ton du Chatinier

Bron: Christie’s International Real Estate

Sindsdien is het vrij stil rondom de Utrechter. Vorig jaar gaf hij aan De Telegraaf nog een interview over zijn leven nabij het Franse Toulouse. Aldaar betrok de voormalig voetballer c.q. trainer Chateau ‘Escudes’, welke hij nu voor € 2,25 miljoen aan de man hoopt te brengen. In ieder geval een pietsie goedkoper dan dit chateau op een uurtje van Parijs.

Chateau ‘Escudes’ moet voormalig voetballer en trainer miljoenen in het laatje brengen

Het desbetreffende kasteel is in 1754 gebouwd als buitenhuis voor de adel uit Toulouse. Het landgoed omvat een oppervlak van 24 hectare, bestaande uit het chateau, een bos, een meertje, een wijngaard en meerdere weides. Chateau ‘Escudes’ van de voormalig voetballer doet overigens op dit moment ook gewoon dienst als toeristische residentie. Een simpel nachtje slapen behoort dus ook tot de mogelijkheden. Het chateau biedt immers genoeg ruimte, met onder meer tien slaapkamers en ook tien badkamers. Het totale woonoppervlak bedraagt 550 m².

Chateau Ton du Chatinier

Bron: Christie’s International Real Estate

Bij de advertentie van onze vrienden van Christie’s International Estate Management staat dat de prijs op aanvraag is, echter weet Quote ons te melden dat deze gewaardeerd wordt op € 2,25 miljoen. Het is te hopen dat Du Chatinier sneller een koper vindt dan de eigenaar van Château de Vouzeron.