Terwijl Nigel de Jong, oud-voetballer en tegenwoordig directeur topvoetbal bij de KNVB, druk in voorbereiding is op het EK, heeft hij al binnen enkele maanden een huurder gevonden voor zijn luxueuze bovenhuis in het centrum van Amsterdam. De huurder dient een maandelijkse som van € 7.000 neer te leggen, en daar bovenop komt ook nog eens een eenmalige waarborgsom van € 14.000.

KNVB-directeur topvoetbal Nigel de Jong is druk in voorbereiding op het EK

De inmiddels 39-jarige in Amsterdam geboren Nigel de Jong is vooral bekend van dat ene moment waarbij hij de ribbenkast van Spanje-middenvelder Xabi Alonso torpedeerde. Dat incident vond plaats tijdens de WK-finale van 2010, tussen het Nederlands elftal en Spanje. Het is één van de vele momenten uit de veelomvattende carrière van de voormalig middenvelder. Zijn carrière begon hij bij Ajax, waarna hij in 2006 verkaste naar HSV, alvorens in 2009 de overstap te maken naar het tegenwoordig almachtige Manchester City. De Jong speelde daarna nog voor onder meer AC Milan, en beëindigde zijn carrière in 2021. Hij speelde 81 interlands voor het Nederlands Elftal. Sinds januari 2023 is De Jong in dienst als directeur topvoetbal bij de KNVB, waar hij vol in voorbereiding is voor het aanstaande EK in Duitsland.

Bovenhuis Nigel de Jong

Bron: Funda

Gedurende die voorbereidingen heeft Nigel de Jong een huurder gevonden die bereid is de hoge maandelijkse som voor zijn Amsterdamse bovenhuis neer te leggen, zo weet Bekende Buren te vertellen. Op Funda zien we dat de woning per 11 maart dit jaar werd aangeboden, en al op 13 mei dit jaar is verhuurd. De Jong heeft dus slechts twee maanden nodig gehad om zijn woning aan de man te brengen.

Woonoppervlakte van 173 m²

Voor dat geld krijgt de huurder dan wel een riant optrekje met een woonoppervlak van 173 m². In de bovenwoning zijn er zeker zes kamers te vinden, bestaande uit vier slaapkamers en twee badkamers, verdeeld over twee woonlagen. Deze twee woonlagen worden met elkaar verbonden door een lift.

Bovenwoning Nigel de Jong

Bron: Funda

Wat verder opvalt zijn de hoge raampartijen, die een vrij uitzicht over het Amsterdamse Museumkwartier geven. Deze ramen zijn ook op het dakterras te vinden. Verder is er een luxe keuken, voorzien van alle nodige inbouwapparatuur, evenals een mogelijkheid tot parkeren.