Een zeldzaam Patek Philippe-horloge van acteur Sylvester Stallone heeft bij een veiling in New York ruim $ 5 miljoen opgeleverd. Het ging om een niet eerder gebruikte Patek Philippe Reference 6300G-010 Grandmaster Chime.

Imposante horlogecollectie gaat naar de veiling

Afgelopen mei werd bekend dat de imposante horlogecollectie van de inmiddels 77-jarige Stallone onder de hamer ging. De legendarische acteur had door de jaren heen een respectabele collectie opgebouwd, bestaande uit allerlei exclusieve en bovenal peperdure exemplaren. Veilinghuis RM Sotheby’s bracht die collectie vervolgens naar de veiling. De collectie omvatte één wel heel bijzonder uurwerk, en kan gerust worden bestempeld als Stallone’s pronkstuk.

Patek Philippe Sylvester Stallone

De desbetreffende Patek Philippe Reference 6300G-010 Grandmaster Chime Bron: RM Sotheby’s

Dat was namelijk een ongedragen Patek Philippe Reference 6300G-010 Grandmaster Chime. Volgens het veilinghuis was het de eerste keer dat een horloge van dat type werd geveild. De acteur heeft het horloge echter nooit gedragen, wat een medeverklaring zou kunnen zijn voor de immens hoge prijs. Het bijzondere uurwerk zit nog in de originele behuizing en werd geleverd met een grote doos waar de naam van Stallone op gegraveerd staat. Er zat ook een certificaat bij dat bevestigt dat de acteur de originele koper was. Volgens de 77-jarige filmmagnaat heeft hij het horloge ‘lang genoeg in bezit gehad’, en is het voor hem tijd om verder te gaan.

Patek Philippe vab Sylvester Stallone levert ruim $ 5 miljoen op

De veiling vond afgelopen 5 juni plaats, en de eerder genoemde Patek Philippe bleek ook daadwerkelijk hét pronkstuk van de veiling. Deze leverde namelijk $ 5,4 miljoen op, waar op voorhand een bedrag van tussen de $ 2,5 miljoen en $ 5 miljoen werd verwacht. Bij de veiling werden in totaal elf horloges aangeboden, die allemaal van eigenaar wisselden. De collectie bracht bij elkaar zo’n $ 6,7 miljoen op. Het horloge van Stallone is bij lange na niet het duurste exemplaar dat ooit is geveild. In 2019 werd een andere Patek Philippe van de acteur aan de man gebracht verkocht voor $ 31 miljoen.