Een unieke kans voor auto/raceliefhebbers, want de Nederlandse dealer VD Akker biedt een heuse Porsche 911 Dakar te koop aan, met slechts 78 kilometer op de teller. De vraagprijs is dan ook behoorlijk, met € 409.900.

Unieke Porsche 911 Dakar wordt te koop aangeboden bij Nederlandse dealer

De Porsche 911 Dakar zag eind 2022 voor het eerst het licht en is een regelrechte ode aan de befaamde Parijs-Dakar Rally, om precies te zijn aan de eerste Porsche-overwinning in de Parijs-Dakar Rally in 1984. Die overwinning werd toentertijd behaald met een 953, een vierwielaangedreven versie van de 911. Het chassis is bestemd om daadwerkelijk offroad mee te rijden. De 911 Dakar heeft de beschikking over twee nieuwe modi, de Rallye en Offroad. Hiermee is veiligheid bij het driften met zo’n 170 kilometer per uur zo goed als gegarandeerd. Kanttekening daarbij is wel dat de Porsche 911 Dakar de traagste 911 is sinds 1988.

Porsche 911 Dakar

Bron: VD Akker

Van de 911 zijn er wereldwijd slechts 2.500 geproduceerd, waarvan er dus ten minste één op Nederlands kenteken staat, en te koop wordt aangeboden bij VD Akker. Al sinds november 2023, overigens. Op de 911 rust een opvallende wit/gentiaanblauwe kleur, en is voorzien van een opvallend exterieur, te zien aan het zwart vervaardigde logo en de sportuitlaat met regelbare kleppen en zilveren eindtips, alsook de uitstekende bandenbeschermers. Ook de donkere koplampen, F1-schakeling achter het stuur en zwarte remklauwen dragen bij aan dit sportieve effect.

Porsche 911 Dakar

Bron: VD Akker

Die sportiviteit wordt verder benadrukt onder de motorkap. Want hoewel de traagste 911 in decennia, zijn de specificaties toch om over naar huis te schrijven. Zo beschikt de Dakar-versie van de 911 over 480 pk uit een 3,0 liter zescilinder-boxermotor, met een maximaal koppel van zo’n 570 Nm. Hiermee accelereert de 911 Dakar in 3,4 seconden van 0 naar de 100 kilometer per uur. De maximale topsnelheid ligt, weliswaar begrensd, op 240 kilometer per uur.

Interieur

Het interieur is nagenoeg identiek aan dat van een gewone Porsche 911. Zo is er een volledig vervaardigd Alcantara-interieur evenals carbon schaalstoelen. Om van uw favoriete muziek te genieten, is er een geavanceerd BOSE Surround Sound System aanwezig. Roadtrips worden – hoe kan het ook anders met deze versie – vergemakkelijkt door het navigatiesysteem met geïmplementeerd een kaart van heel Europa. Verder is er een USB-aansluiting en Apple Carplay.