Als we even objectief naar de lijst met rijkste mensen ter wereld kijken, valt ons één ding op: het zijn voornamelijk mannen. Gelukkig zijn er ook een aantal dames die behoorlijk aan de weg hebben getimmerd. Maak kennis met de 79-jarige Zwitsers-Israelische scheepsmagnaat Rafaela Aponte-Diamant, de rijkste vrouwelijke selfmade miljardair ter wereld.

Rafaela Aponte-Diamant is de rijkste vrouwelijke selfmade miljardair ter wereld

Als we de befaamde Bloomberg Billionaires Index er even bijpakken, zien we de bekende namen als Jeff Bezos, Elon Musk en Bernard Arnault die de top drie rijkste mensen ter wereld vormen. Iets verder naar onder vinden we de eerste vrouw, MacKenzie Scott. Haar vermogen van $ 54,3 miljard vergaarde ze nadat ze scheidde van die eerder genoemde Jeff Bezos. Ook Francoise Bettencourt Meyers, erfgenaam van l’Oreal en de rijkste vrouw ter wereld, vergaarde haar vermogen niet zelf, wat ook geldt voor de rijkste Nederlander ter wereld, mw. Charlene de Carvalho-Heineken, erfgenaam van u raadt het al.

Er zijn echter uitzonderingen, zoals de 79-jarige Zwitsers-Israelische scheepsmagnaat Rafaela Aponte-Diamant, de rijkste vrouwelijke selfmade miljardair ter wereld. Forbes weet te vertellen dat zij zeker $ 33 miljard waard is. Haar vermogen vergaarde ze uit haar belang van 50% in de Mediterranean Shipping Company (MSC), de rederij die ze samen met haar Italiaanse echtgenoot Gianluigi Aponte in 1970 oprichtte. Zij ontmoetten elkaar in 1969 aan boord van een veerboot van Napels naar Capri, waar Gianluigi kapitein was. Hij was uiteindelijk degene die € 250.000 bij elkaar bracht, waarna het koppel MSC oprichtte.

Grootste rederij ter wereld

MSC staat te boek als één van de grootste, zo niet de grootste containerrederij ter wereld als het gaat om totale capaciteit, met meer dan 800 schepen in de vloot. Het koppel is ook eigenaar van de op twee na grootste cruisemaatschappij ter wereld, MSC Cruises. Daarbij zou Aponte-Diamant zich bezighouden met het toezicht op de inrichting van deze cruiseschepen. De kinderen van het koppel hebben allen ook een leidinggevende functie binnen het bedrijf.

Het koppel Aponte-Diamant heeft inmiddels een gezamenlijk vermogen van zo’n $ 66 miljard.