De Rolex Submariner staat te boek als één van ’s werelds meest toonaangevende sporthorloges. Echter kan de Yacht-Master II er ook wat van. Tennislegende Roger Federer, een sportman pur sang uiteraard, werd er mee gespot tijdens de première in New York van zijn nieuwe documentaire Federer: Twelve Final Days.

Sportman Roger Federer gespot met vederlicht horloge van Rolex

Roger Federer behoeft eigenlijk geen introductie meer. Samen met Novak Djokovic, Rafael Nadal en Andy Murray behoorde hij jarenlang tot de ‘grote vier’, die decennia furore maakte in het mondiale tennis. Hij won liefst 103 enkelspeltitels en 8 dubbelspeltitels, bestaande uit acht keer Wimbledon, zes keer de Australian Open, vijf keer de US Open, eenmaal Roland Garros en zes ATP-finales. En dan zijn de prijzen bij het dubbelspel nog niet eens meegenomen. Hij speelde een record van 31 grandslamfinales. Tussen 2005 en 2010 bereikte hij bij 18 van de 19 opvolgende toernooien de finale. Op Roland Garros in 2013 bereikte hij voor de 36e (!) keer op rij de kwartfinale van een grandslamtoernooi. Federer was 310 weken de nummer 1 van de wereld. Bovendien was hij tussen 2 februari 2004 en 17 augustus 2008 een recordaantal van 237 achtereenvolgende weken de wereldwijde nummer 1. In 2022 stopte Federer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roger Federer (@rogerfederer)

Roger Federer was gedurende zijn carrière en ook daarna een fervent Rolex-liefhebber, en ambassadeur. Tijdens Wimbledon 2022 werd hij al gespot met een extravagant model, wat zijn vrouw later herhaalde bij de Dior Homme Menswear Spring/Summer 2022-show. En ook tijdens zijn bloedeigen première eerder deze week flaneerde Federer als vanouds. Hij werd gespot met één van de meest zeldzame sporthorloges die Rolex ooit heeft voortgebracht, te weten de Rolex Yacht-Master II, met referentienummer 226627.

Eén van de weinige titanium Rolex-uurwerken

De Yacht Master II was niet het eerste titaniumhorloge van Rolex, maar is daarentegen wel aantoonbaar spannender: met een comfortabelere breedte van 42 mm werd hij in de herfst van 2021 voor het eerst gespot om de pols van een schipper. Hoewel veel gelijkenissen, wijkt de Yacht Master II toch flink af van de welbekende Submariner. Neem bijvoorbeeld de RXL titanium kast, in de maat van 42 millimeter, in tegenstelling tot 41 millimeter op de Submariner, een bidirectionele timingring met een gezandstraald Cerachrom-inzetstuk, in plaats van de unidirectionele duikring van de Submariner, alsook het datumvenster en de bijpassende RLX titanium Oyster-band met Oysterlock-vouwsluiting en Easylink-comfortverlenging. Liefhebbers zien de Yacht Master II dan ook als het meest spectaculaire uurwerk van de Zwitserse horlogemaker.