We kennen Sylvie Meis als een veelomvattend zakenvrouw, die vooral in Duitsland aardig aan de weg heeft getimmerd – maar ook als de ex-vrouw van voormalig profvoetballer Rafael van der Vaart. Dat de zaken voor de 46-jarige Brabantse nog steeds aardig goed gaan, bevestigt Sylvie Meis in een podcast van FHM, waar ze een boekje doet over haar inkomsten: ‘Ik zou schrikken als ik minder dan € 100.000 per jaar zou verdienen.’

De carrière van Sylvie Meis

Sylvie Meis groeide op in de omgeving van Breda en begon haar carrière in de schijnwerpers in 1997 met een kleine rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. In 1999 trad ze in dienst bij de zender Fox Kids, alvorens ze aan de slag ging bij TMF. Toen ze een relatie kreeg met voetballer Rafael van der Vaart en voor zijn carrière in 2008 naar Hamburg verhuisde, brak ze in Duitsland door als presentatrice bij RTL. Daarnaast is Sylvie natuurlijk influencer en model. Dit doet ze onder andere voor BMW en Gillette. Tevens heeft ze een eigen lingerielijn in samenwerking met ALDI als wel een eigen parfum in samenwerking met Hunkemöller. Al haar werkzaamheden hebben haar een geschat vermogen van € 17 miljoen opgeleverd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis (@sylviemeis)

Enfin, hoewel we Meis maar sporadisch in Nederland mogen verwelkomen, deed ze in de podcast van FHM onlangs een boekje open over onder meer de Nederlandse media. “Ik vond Nederland qua media altijd een heftig land. De Nederlandse media is heel zuur en heel negatief. Iedereen die er iets te mooi uitziet, iets te succesvol is en ook niet bang is om daarvoor te staan die wordt gewoon afgemaakt. Ook deze podcast, ik weet gewoon zeker dat ik hierom word afgemaakt, maar I don’t care“, zo zegt ze.

Inkomsten

In het interview doet Sylvie Meis ook een boekje open over haar inkomsten. Hoofdredacteur Chris Riemens vraagt aan Meis of ze het afgelopen jaar meer of minder dan € 100.000 heeft verdiend. Daarop barst Meis in lachen uit, waarop ze antwoordt: ‘Ik zou schrikken als het meer dan € 100.000 was’! We doen het maar keer tien, zo suggereert ook Riemens. Afijn, de zagen voor Meis gaan in ieder geval goed.