De Heinsbergenstraat 50 in Uden is inmiddels een flink hoofdpijndossier aan het worden in de wereld van het vastgoed. Ooit voor € 20 miljoen gebouwd door de omstreden vastgoedmagnaat Roger Lips in 2008, is de megalomane villa in het Brabantse dorp inmiddels aan de straatstenen niet kwijt te krijgen. Ook de nu geboden € 3,3 miljoen voldoet niet aan de wensen van de huidige eigenaar.

Omstreden vastgoedmagnaat laat Uden achter met een waar hoofdpijndossier

De 60-jarige Roger Lips staat te boek als een vrij omstreden vastgoedmagnaat. In 2008 liet hij aan de Heinsbergenstraat 50 in het Brabantse dorp Uden voor zichzelf een megalomane villa bouwen. Kosten destijds: € 20 miljoen. Echter werden zowel zijn bedrijf als Lips persoonlijk in 2013 failliet verklaard, waarop hij zijn biezen pakte, de villa verkocht en met een vloot van 14 luxe wagens vertrok naar de Emiraten. Volgens bronnen zou Lips nog altijd rondom het zonnige Dubai resideren, terwijl het Openbaar Ministerie hem op de hielen zit. Hij wordt door curatoren en het Openbaar Ministerie in zowel Nederland als Zwitserland verdacht van faillissementsfraude voor een bedrag van ten minste € 91 miljoen. Lips en zijn vrouw werden in april dit jaar bij verstek veroordeeld tot vier jaar cel.

Villa Uden

Bron: Christie’s International Real Estate

De villa had inmiddels een andere bewoner, die volgens Omroep Brabant inmiddels overleden is. De achtergebleven vrouw van de koper vond de villa dan ook te groot voor in haar eentje, en zette het riante stulpje in de verkoop. In eerste instantie voor € 11 miljoen, wat later werd verlaagd naar € 7,5 miljoen. Toen ook daarna nog niemand toehapte, werd het bedrag nog eens verlaagd naar € 5 miljoen. Uiteindelijk bood een individu € 3,3 miljoen voor de villa. De vrouw ging in eerste instantie akkoord met dat bedrag, maar vond dat na een paar nachten slapen toch wat karig, waarna de deal werd afgeblazen.

Ooit voor € 20 miljoen gebouwde villa opnieuw in de verkoop

En dus is de kans flink aanwezig dat de villa weer opnieuw in de verkoop gaat belanden, zo vertelt vriend van de show Leslie de Ruiter van Christie’s International Real Estate aan datzelfde Omroep Brabant. Volgens hem waren er voor de woning 20 geïnteresseerden op komen draven, waardoor het ook best aannemelijk is dat één van hen zich alsnog meldt voor de Udense villa. Afijn, we wachten het af.