De riante villa van wijlen Jan des Bouvrie is al maanden het middelpunt van gesteggel tussen familieleden van de gerenommeerde modeontwerper. Nu is het optrekje opnieuw in de verkoop beland, voor een bedrag van € 7.750.000. Dat is ruim € 2,2 miljoen minder dan de initiële vraagprijs van € 10 miljoen.

Villa van wijlen Jan des Bouvrie verwikkeld in hevige juridische strijd

Het is al bijna vier jaar geleden dat de gerenommeerde modeontwerper Jan des Bouvrie het leven liet aan de gevolgen van prostaatkanker. Sinds die tijd staat zijn riante villa in het Gooise Naarden te koop. Dat ging echter niet zonder slag of stoot: er ging een hevig juridisch gevecht aan vooraf. Kinderen van Jan des Bouvrie, uit een ander huwelijk, hadden namelijk beslag laten leggen op de woning. Des Bouvrie had namelijk een paar maanden voor zijn overlijden het testament gewijzigd. Daarin stond dat zijn twee oudste kinderen als erfgenamen waren uitgesloten. Zij kregen als een soort compensatie wel meerdere legaten – waarbij in het testament een bepaalde som geld aan een persoon wordt toegewezen – in het testament. Zij waren het daar niet mee eens en stapten naar de rechter. De betreffende kinderen werden in de pijnlijke kwestie uiteindelijk in het gelijk gesteld. Te midden van de commotie raakte de makelaar het object aan de straatstenen niet kwijt, waardoor het met € 1,75 miljoen korting te koop werd aangeboden.

Villa Jan des Bouvrie

Bron: Funda

De villa werd daarna even uit de verkoop gehaald, maar is nu toch weer in de etalage beland, voor een bedrag van € 7.750.000. Dat is dus € 2,250 miljoen minder dan de initiële vraagprijs van € 10 miljoen. Vriend van de show en tevens topmakelaar Leslie de Ruiter van Christie’s International Real Estate vertelt aan De Telegraaf dat deze villa te vergelijken is met een fles wijn: “Het moet rijpen om op de juiste smaak te komen.”

Villa Jan des Bouvrie

Bron: Funda

Woonoppervlak van liefst 1.344 m²

Enfin, of dat zo is moet u zelf maar bekijken. Maar voor de fors verlaagde vraagprijs krijgt u wel een riante villa met een woonoppervlak van liefst 1.344 m². Het pand heeft onder meer de beschikking over een binnenzwembad, fitnessruimte en een landschapstuin. Er zijn 11 kamers te vinden, met onder meer vijf slaap- en drie badkamers, verdeeld over vier woonlagen. Tevens is er een bibliotheek en een inpandige garage met plaats voor zes auto’s te vinden.