Afgelopen weekend stond weer de meest prestigieuze Formule 1-race van het seizoen op de kalender, de Grand Prix van Monaco. Thuisheld Charles Leclerc won, maar de ogen waren vooral gericht op de aanwezige beroemdheden, waaronder voetballer Virgil van Dijk. Hij was te gast bij Red Bull Racing, en werd gespot met een extravagant Audemars Piguet-horloge om de pols.

Meest prestigieuze Formule 1-race van het jaar valt ten prooi aan thuisheld Leclerc

We besparen u gehele analyses, maar een bijzondere race was het. Voor het eerst in bijna een eeuw wist een Monegask, in de naam van Charles Leclerc ditmaal, de Grand Prix in het prinsendom te winnen. De race werd door fans en kenners bestempeld als oersaai, op een spectaculaire crash van Sergio Pérez (de teamgenoot van Max Verstappen) in de eerste ronde na. Enfin, een leuke overwinning voor de Formule 1-liefhebbers onder ons.

De ogen waren tevens gericht op de aanwezige beroemdheden. Liverpool-verdediger Virgil van Dijk was op bezoek bij onze landgenoot van Red Bull Racing. En dat deed hij in stijl: om de pols van Virgil van Dijk glinsterde een waanzinnige Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked 26585CM, ter waarde van $ 500.000.

 

Slechts 200 exemplaren

De Audemars Piguet die Virgil van Dijk om zijn pols had, is voortgekomen uit een samenwerking van het Zwitserse horlogemerk en rapper Travis Scott. Van het uurwerk zijn er slechts 200 ooit vervaardigd, waardoor de prijs exorbitant is: zeker $ 500.000. Het horloge op zichzelf is al een unicum voor Audemars Piguet. Zo is er voor het eerst gebruik gemaakt van bruin keramiek en is het uurwerk verbeterd door componenten voorzien van een groene of blauwe lichtgevende coating. Het uiterlijk wordt gekenmerkt door een bruine keramische kast, ontspiegeld saffierglas en bruine keramische achterkant van de kast, alsook een geschroefde kroon.

Van Dijk geldt als één van de sterkhouders van het huidige Nederlandse voetbal. De verdediger van Liverpool wist onder andere al eens de Premier League en de Champions League te winnen, en mag zich nu namens het Nederlands Elftal klaarmaken voor het EK.