Als u in de wat oudere doelgroep valt, bent u ongetwijfeld bekend met Jack de Vries, de voormalig staatssecretaris van Defensie en rechterhand van oud-premier Jan-Peter Balkenende. Functies die hem allesbehalve windeieren hebben gelegd, zo leren we nu. De 55-jarige oud-politicus heeft zijn prachtige vrijstaande villa in Den Haag voor ruim € 1,5 miljoen te koop gezet.

Voormalig politicus Jack de Vries wenst ruim € 1,5 miljoen voor villa in Den Haag

Mocht u tot de jongere doelgroep behoren, toch een klein lesje politicologie. De 55-jarige Jack de Vries genoot zijn nationale bekendheid vanaf 2006, toen hij campagneleider van het CDA werd en daarmee verantwoordelijk werd voor het resultaat bij de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen 2006, de Tweede Kamerverkiezingen 2006 en de Provinciale Statenverkiezingen 2007. Bij die Tweede Kamerverkiezingen leek het CDA op een nederlaag af te stevenen, maar wist uiteindelijk toch de grootste te worden, waardoor Jan-Peter Balkenende de functie van minister-president kon blijven uitoefenen. In 2007 werd De Vries staatssecretaris van Defensie, wat hij tot 2010 deed. Hij moest aftreden nadat een buitenechtelijke relatie met zijn persoonlijke adjudant naar buiten was gekomen. Sinds begin juni van dit jaar is hij de kersverse burgemeester van Maassluis.

Villa politicus

Bron: Funda

Zijn werkzaamheden in Den Haag hebben De Vries kennelijk geen windeieren gelegd. Bekende Buren weet ons te vertellen dat de politicus in februari 2015 een prachtige vrijstaande villa in de wijk Waalsdorp in Den Haag kocht voor een bedrag van € 725.000, met een hypotheek van iets onder de € 844.000. Nu heeft hij de villa, een beschermd stadsgezicht, voor een bedrag van € 1.540.000 weer in de etalage gezet. Mocht De Vries de villa daadwerkelijk voor die prijs verkopen, gloort voor hem een winst van bijna € 700.000 aan de horizon.

Woonoppervlak van 222 m²

Voor dat eclatante bedrag krijgt de koper een riante half vrijstaande villa met een woonoppervlak van 222 m². Er zijn acht kamers gesitueerd, bestaande uit zes slaapkamers en twee badkamers, verdeeld over drie woonlagen en een kelder. Verder is er een luxe half open keuken te vinden, die voorzien is van alle nodige inbouwapparatuur.

Villa politicus

Bron: Funda

Toch draait het bij deze royale woning vooral om het buitenleven, getuige de op het zuidwesten gelegen achtertuin van 224 m². Tevens zijn er twee terrassen, waarvan één overdekt.