XXL Nutrition is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de bekendste bedrijven van Nederland. Het bedrijf, met aan het roer oprichter René van der Zel, legt zich toe op de verkoop van sportsupplementen, en dat is een behoorlijk lucratieve business. De firma bestaat dit jaar 20 jaar, en draait inmiddels een jaarlijkse omzet van € 80 miljoen. Daar hoort natuurlijk wel een goed kantoor bij.

Het succes van XXL Nutrition

XXL Nutrition werd in 2004 opgericht door René van der Zel, inmiddels 52. Het bedrijf maakt sindsdien een vogelvlucht, en is volgens de oprichter zelf inmiddels zo’n € 100 miljoen waard. Zo begon het volgens Van der Zel in een garage van 15 m², maar is het ondertussen uitgegroeid tot een enorme loods van ruim 10.000 m² waar een enorm team aan te pas komt. Zelfs dat blijkt niet genoeg, aangezien het bedrijf alsmaar blijft groeien. Er is onlangs namelijk nog eens 5.000 m² aan loods bijgekomen. Vorig jaar maakte Van der Zel dat bekend op LinkedIn, en die plannen zijn nu daadwerkelijk vervaardigd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door XXL Nutrition (@xxlnutrition)

De uitbreiding bestaat uit 1.000 m² extra kantoorruimte, maar bovenal uit 4.500 m² aan extra magazijn, met twee extra laaddocks, een ruimte voor het afhandelen van alle retouren, kleedruimtes voor het personeel en een ‘mooie, ruime kantine met balkon. Ook is er inmiddels een XXL-gym in het kantoorpand te vinden, vrij toepasselijk bij een dergelijk bedrijf. DAY1 ging bij het bedrijf langs voor een ‘office-tour’, bekijk de video hier.

€ 80 miljoen omzet

Het succes van XXL Nutrition is niet enkel te zien aan het immense kantoor, maar ook aan de cijfers. Binnen 20 jaar hebben Van der Zel en kompanen een jaarlijkse omzet van tegenwoordig € 80 miljoen per jaar weten te bewerkstelligen. Tegen Quote vertelde Van der Zel dat het bedrijf in 2015 ‘pas’ de eerste miljoenenomzet boekte. Het winstpercentage van het bedrijf wordt in 2024 op meer dan € 10 miljoen geschat.

Van der Zel staat verder bekend als fervent autoliefhebber. Zo beschikt hij over onder meer een McLaren 765LT Spider, een Lamborghini Huracán, Aventador en een Porsche GT3 RS.