Een geluk bij een ongeluk voor een man uit de Verenigde Staten. Hij krijgt namelijk een schadevergoeding van $ 1,9 miljoen nadat de autodeur van zijn BMW X5 het topje van zijn duim eraf hakte.

Amerikaan krijgt schadevergoeding van bijna $ 2 miljoen van BMW na verliezen deel van duim door autodeur

Het incident vond echter al in 2016 plaats. Na het incident spande de man uit New York echter een rechtszaak aan tegen BMW – zijn dagelijkse kilometers maakte hij immers in een BMW X5 uit 2013. De uitspraak vond pas recent, na acht jaar, plaats. Daaruit is besloten dat het Duitse automerk een schadevergoeding van liefst $ 1,9 miljoen moet betalen aan de man.

Hoewel dat bedrag natuurlijk vrij eclatant is, is het minder dan wat de man in eerste instantie eiste. Eerste wilde hij namelijk $ 3 miljoen hebben, maar dat bleek uiteindelijk toch te gortig voor het gerecht. Door zijn verwonding zou de man naar eigen zeggen namelijk inkomsten hebben verloren. Kennelijk had hij een goedbetaalde baan. Hij was een zelfstandig software engineer en naar eigen zeggen verloor hij nu $ 250.000 op jaarbasis.

BMW legt schuld bij man

Uiteraard legde BMW de schuld bij de man neer: hij had simpelweg niet zijn vinger tussen de deur moeten houden, iets wat volgens hen ook duidelijk in het instructieboekje vermeld stond. En met de deuren was niks mis. Die claim werd echter verworpen, en de rechterlijke macht veroordeelde BMW tot het betalen van een schadevergoeding van dus bijna $ 2 miljoen.

De BMW X5 van de man beschikt over een zogenoemd soft close-systeem, dat de deur automatisch dichttrekt als deze op een klein kiertje staat. De auto trok de deuren dicht toen de man nog met zijn duim ertussen zat, en zo was hij vervolgens een vingertopje armer. Overigens zou de man volgens de New York Post wel nog altijd in dezelfde bolide rijden.