Rob Geus heeft misschien wel een record in handen. De hygiëne-expert heeft zijn in stilte te koop staande miljoenenvilla in het Zuid-Hollandse Barendrecht namelijk binnen een luttele twee uur weten te verkopen.

Rob Geus verpatst zijn miljoenenvilla in recordtempo

Rob Geus is een Nederlandse televisiepersoonlijkheid en hygiëne-expert, bekend van het programma “De Smaakpolitie”. Zijn carrière begon in de horeca, waar hij ervaring opdeed als kok. In “De Smaakpolitie” bezocht Geus restaurants en keukens om de hygiëne te inspecteren en advies te geven, waarbij hij bekendheid verwierf door zijn strenge aanpak en iconische uitspraken als Man, man, man en Hier word ik niet vrolijk van. Naast zijn werk op televisie heeft Geus ook boeken geschreven over hygiëne en voedselveiligheid, en is hij actief als spreker en adviseur in de horeca.

Een lucratieve baan klaarblijkelijk, want Geus kocht in 2016 een villa in het Zuid-Hollandse Barendrecht voor € 650.000. Deze heeft hij nu, in de stille verkoop, voor een bedrag van boven de miljoen van de hand gedaan. Het is niet bekend hoeveel de verkoopprijs precies bedraagt, maar de 52-jarige Rotterdammer maakt in ieder geval een riante winst.

Binnen twee uur

De verkoop werd uitgevoerd door makelaar René van Nierop, die de woning van Geus al binnen twee uur aan de man wist te brengen. Er werd gekozen voor een stille verkoop. Bij een stille verkoop worden alleen een foto van de voorzijde en wat highlights van de binnenkant online getoond. Uiteindelijk was het Van Nierop zelf die de villa aan de man bracht door de nieuwe eigenaren er tijdens een hele andere bezichtiging op te wijzen, zo vertelt hij tegen Rijnmond.

De voormalige woning van de presentator beschikt onder meer over een oprijlaan, jacuzzi, sauna en een grote garage. Geus en zijn gezin gaan verhuizen naar Limburg, waar het gezelschap een nieuw leven op gaat bouwen.