De riante villa van voormalig Olympisch kampioene Leontien van Moorsel in de Rotterdamse wijk Nesselande blijkt in minder dan slechts twee maanden al verkocht te zijn. De 54-jarige Brabantse heeft daarmee een winst van ruim € 450.000 weten op te strijken. Van Moorsel kocht het optrekje in 2019.

Voormalig Olympisch kampioene Leontien van Moorsel strijkt tonnen winst op met verkoop van Rotterdamse villa

Leontien van Moorsel is één van de meest succesvolle Nederlandse wielrensters aller tijden. Haar carrière kende vele hoogtepunten, waaronder vier gouden medailles op de Olympische Spelen. Tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney won ze goud op de tijdrit, de wegwedstrijd en de achtervolging, en voegde daar nog een zilveren medaille in de puntenkoers aan toe. Vier jaar later, op de Olympische Spelen van 2004 in Athene, veroverde ze opnieuw goud op de tijdrit. Naast haar Olympische successen, behaalde Van Moorsel meerdere wereldtitels op zowel de weg als de baan en won ze de prestigieuze Tour de France Féminin tweemaal. Tegenwoordig is vaak te zien als deskundige bij onder meer Shownieuws en Vandaag Inside.

Villa Leontien van Moorsel

Bron: Funda

Van Moorsel kocht samen met haar man, voormalig wielrenner Michael Zijlaard, in 2019 een prachtige witte villa in de wijk Nesselande in Rotterdam. Volgens Bekende Buren betaalden zij daar destijds een bedrag van € 1.120.000 voor, met twee hypotheken van in totaal € 875.000. De Olympische kampioen zet de prachtige Rotterdamse villa te koop voor een bedrag van € 1.675.000. Daarmee zouden Van Moorsel en haar man een winst van € 555.000 opstrijken. Uiteindelijk hebben zij een ton toe moeten geven, maar desondanks blijft er een respectabele winstmarge van € 455.000 over. Het optrekje stond sinds januari in de verkoop, maar nu blijkt dat de villa al begin maart aan de man is gebracht. Als ‘vervanging’ kocht Van Moorsel eerder al een penthouse in de Zuid-Hollandse havenstad.

Luxe afgewerkte, villa gelegen aan vaarwater

Met een woonoppervlakte van 228 m² en een omliggend perceel van 508 m² krijgt de koper in ieder geval waar voor zijn of haar geld. Door een riante hal met een imposant trappenhuis zijn via de zwart stalen dubbele deuren de prachtige living te bereiken. Aan de voorzijde is een luxe open keuken gesitueerd met een prachtig kookeiland inclusief bar. In de living is ook de vele daglichttoetreding te zien. Door de vele raampartijen en dubbele deuren naar de tuin oogt de living mooi open.

Villa Leontien van Moorsel

Bron: Funda

Via het imposante trappenhuis komt u terecht op de eerste verdieping. Op deze etage is een overloop met een wasruimte en toilet te vinden. Er zijn drie slaapkamers te vinden op deze etage, waarvan één slaapkamer in bezit is van een inloopkast. In de luxe badkamer op deze etage vindt u een vrijstaand bad, douche, een designradiator en een meubel met twee waskommen en lades. De bovenste etage van de villa is momenteel in gebruik als één grote slaapkamer, maar kan makkelijk omgeturnd worden. Tevens is er een tuin voorzien van veel gras, fraaie borders en terrassen, evenals een aanlegsteiger voor een boot.