Topfotograaf William Rutten heeft zijn landhuis in het Noord-Hollandse ‘s-Graveland opnieuw in de verkoop gezet. Nadat hij in 2022 al een radicale prijsverlaging voor het optrekje doorvoerde, heeft hij nu nog eens € 150.000 van de prijs afgesnoept.

William Rutten realiseert tweede prijsverlaging in 1,5 jaar tijd

De bekende fotograaf, voornamelijk fameus vanwege alom bewierookte Face It!-portretten, zette zijn landhuis in het Gooische dorp ‘s-Graveland in oktober 2022 in de etalage. Aanvankelijk voor € 2 miljoen, maar dat werd vrijwel direct al verlaagd naar € 1.850.000. Ook voor die prijs wilde de woning klaarblijkelijk niet verkopen, en dus haalde William Rutten het stulpje even uit de verkoop. Nu staat het pand weer in de etalage, met opnieuw een prijsverlaging: er wordt ditmaal € 1,7 miljoen gevraagd.

Landhuis William Rutten

Bron: Funda

Bekende Buren weet te melden dat de reden dat het optrekje weer in de verkoop staat, is te vinden bij het feit dat de koper uiteindelijk de financiering niet rond heeft weten te krijgen. Rutten kocht hij het landhuis, dat gebouwd is in 1907 en dienst deed als post- en telegraafgebouw met bovenwoning, in 1991 voor € 102.101. Later kocht hij de twee huizen ernaast erbij. De totale hypotheek bedraagt € 136.000. Dat betekent dat wanneer hij zijn landhuis op de vraagprijs verkoopt er een eclatante winst van zo’n € 1.564.000 aan de horizon gloort.

Wat krijgt u voor die smak geld?

Afijn, in het landhuis van William Rutten zijn in totaal 10 slaapkamers en drie badkamers te vinden en er zijn meerdere entrees, waaronder een genereuze zij-entree. Via deze zij-entree komt u in de hal terecht, die u naar de eet- en woonkamer leidt. De keuken beschikt over de nodige inbouwapparatuur, en heeft een doorloop naar de bijkeuken. Aan de voorzijde is een werkkamer ingericht, die net als de woon- en eetkamer is voorzien van airconditioning.

Landhuis William Rutten

Bron: Funda

Middels het trappenhuis met bordes belandt u op de eerste verdieping. Daar vindt u meerdere en in grootte variërende slaapkamers. Via de hal en één van de slaapkamers komt u uit op het dakterras, dat een prachtig uitzicht over de Natuurmonumenten biedt, hetgeen waar ‘s-Graveland bekend om staat.

Verder vinden we op de tweede verdieping nog een overloop die voorzien is van een aansluiting voor een wasmachine en droger. Aan de voorzijde ligt de master-bedroom voorzien van vaste kledingkasten en badkamer, die van alle opties – zoals een regendouche, ligbad, dubbele wastafel, toilet en vloerverwarming – voorzien is. Een extra bijkomstigheid in het landhuis is uiteraard de aanwezige fotostudio, die ook goed kan fungeren als speel- of studeerruimte.