Youp van ’t Hek kennen we als één van de meest toonaangevende cabaretiers die ons land ooit gekend heeft. De 70-jarige Naardenaar is inmiddels met pensioen, en kan daar in alle financiële vrijheid van genieten. De verkoop van zijn grachtenpand in Amsterdam heeft Youp van ’t Hek namelijk een eclatante winst opgeleverd.

Youp van ’t Hek verkoopt grachtenpand in Amsterdam met ruime winst

De 70-jarige Youp van ’t Hek is één van de beste cabaretiers die ons land ooit gekend heeft. In 1989 brak hij door bij het grote publiek met zijn oudejaarsconference, waarin hij scherpe kritiek uitte op Buckler bier, wat leidde tot een forse daling in de verkoop en zelfs het verdwijnen van het merk in Nederland. Naast zijn cabaretoptredens, die bekend staan om hun humor, maatschappijkritiek en persoonlijke verhalen, heeft hij ook diverse boeken geschreven en columns gepubliceerd in het NRC Handelsblad. Bovendien presenteerde hij verschillende televisieprogramma’s en trad hij op in theaters door het hele land. Dat kunstje deed hij de afgelopen jaren voor het laatst, en onlangs had Van ’t Hek de allerlaatste show voor zijn pensioen in Carré.

Grachtenpand Youp van 't Hek

Bron: Bekende Buren

Van ’t Hek kan in alle financiële vrijheid van zijn pensioen gaan genieten in zijn in april gekochte Amsterdamse stadsvilla. Hij heeft zijn grachtenpand in diezelfde stad namelijk met een flinke winstmarge aan de man weten te brengen, zo meldt Bekende Buren. Van ’t Hek kocht het grachtenpand in 2019 voor een bedrag van € 2.370.000, en heeft hem nu voor € 2,5 miljoen weten te verkopen. Op het pand rustte geen hypotheek, waardoor hij een winst van € 130.000 op mag strijken.

Youp van 't Hek grachtenpand

Bron: Bekende Buren

180 m² aan woonoppervlak

De nieuwe koper krijgt voor dat geld een ruim grachtenpand in het centrum van Amsterdam met 180 m² aan woonoppervlak, en zeven kamers, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers, verdeeld over drie woonlagen plus een kelder. De kelder is overigens te bereiken via een luik in de eetkeuken.

De woonkamer, met open haard, heeft uitzicht op de gracht.