Hoewel de zaken onophoudelijk goed leken te gaan voor de Turkse restauranthouder Salt Bae, heeft hij recent besloten de deuren van zijn etablissement in Las Vegas definitief te sluiten. De chef, die eigenlijk Nusret Gökce heet, opende dit specifieke restaurant slechts drie jaar geleden, maar moet alweer sluiten omdat het moederbedrijf grote veranderingen in de activiteiten van Salt Bae aankondigde. Wat de nieuwe plannen van de Turkse chef zijn, is helaas nog onbekend, al mogen we wel met zekerheid stellen dat het restaurant in Las Vegas, Nusr-Et genaamd, voorlopig geen klanten meer toelaat.

Salt Bae sluit de deuren van zijn steakhouse in Las Vegas

Zo’n acht jaar geleden werd Salt Bae bekend bij het grote publiek nadat een video waarin hij op een bijzondere wijze zout over een steak strooit viraal ging. Hoewel dit filmpje zeer kort was, wist de Turkse chef-kok wereldwijde bekendheid te vergaren met dit beeldmateriaal. Het is dus niet verrassend dat Salt Bae als gevolg van deze bekendheid talloze restaurants opende, waar hij zijn gasten de meest luxueuze gerechten voorschotelt. Al snel groeide de onderneming van de Turk uit tot een gigantisch restaurantimperium. Zo bevinden veel van de eetgelegenheden van de iconische chef zich in de Verenigde Staten, al kregen deze zaken de laatste jaren veelvuldig te maken met tegenslag. Vorig jaar sloot hij bijvoorbeeld al de deuren van zijn hamburgerrestaurant in New York, wat voornamelijk te danken is aan de talloze slechte beoordelingen die de zaak ontving. Inmiddels is ook het restaurant in Las Vegas voor de bijl gegaan, al heeft dat – volgens Salt Bae zelf – niet te maken met tegenvallende recensies.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Wagyu-steaks met bladgoud werden moeiteloos weggeconcurreerd

In een stad als Las Vegas is de concurrentie onder steakhouse gigantisch, waardoor de zaak van Salt Bae dus nogal in het diepe werd gegooid. De Turkse chef besloot daarom imponerende gerechten op de kaart te zetten zoals een Wagyu-steak in een omhulsel van 24 karaats bladgoud en baklava in een verpakking van goudfolie. Vergist u niet, voor zo’n steak met bladgoud dient maar liefst 1.500 dollar te worden betaald, laat staan een tomahawk in zo’n kostbare verpakking. Aan omzet zou Nusret Gökce vermoedelijk dus niets tekort zijn gekomen, al blijkt dat ook een van de valkuilen van de beroemde chef te zijn. In het verleden werden er namelijk diverse rechtszaken tegen Gökce aangespannen omdat hij fooien in zijn eigen zak zou hebben gestoken, zo blijkt uit een artikel op Robb Report.

Turkse chef heeft plannen voor een restaurant op partyeiland Ibiza

Goed, de serieuze concurrentie tussen steakhouses in Las Vegas hebben de zaak van Salt Bae uiteindelijk toch de das omgedaan. De restaurantuitbater heeft daarom besloten een aantal andere zaken te beginnen buiten de Verenigde Staten. Zo meldt het moederbedrijf, waar Nusret Gökce eigenaar van is, dat er plannen worden gemaakt om restaurants op poten te zetten in steden als Rome, Milaan en zelfs op het Spaanse partyeiland Ibiza. De fans van Salt Bae hoeven zich dus geen zorgen te maken om de sluiting van een aantal zaken van de topchef. Voorlopig blijft het restaurantimperium van de Turkse ondernemer nog wel bestaan en kunnen liefhebbers blijven genieten van een biefstuk met bladgoud.