Het vastgoedbedrijf Pinnacle 6 B.V., waarin prins Bernhard van Oranje een belang heeft, heeft het eerder gelegde beslag op de privéwoning van ondernemer Hans van der Eijk ingetrokken. Daarmee is ook de juridische procedure beëindigd, zo bevestigt een woordvoerder van de rechtbank Midden-Nederland.

Vastgoedbedrijf van Prins Bernhard Jr. heft beslag op woning Hans van der Eijk al na dag op

De rechtbank zou op donderdag 10 april uitspraak doen over de rechtmatigheid van het beslag, maar doordat Pinnacle zich heeft teruggetrokken, komt die uitspraak er niet meer. Waarom het bedrijf tot deze beslissing is gekomen, is niet bekendgemaakt. Bestuurders Menno de Jong en Coen Groeneveld, die de leiding hebben over Pinnacle 6 B.V., hebben vooralsnog niet gereageerd op verzoeken om toelichting.

De kwestie draait om de verkoop van een perceel op het Hocrasterrein in Bussum. Van der Eijk, jarenlang eigenaar van het terrein waar onder andere een Gamma-vestiging op staat, verkocht het pand op 30 januari 2024 aan Pinnacle voor een bedrag van € 5,65 miljoen. Ook zette hij onlangs zijn villa in Laren te koop.

Noodopvang voor 300 asielzoekers

Een week na de overdracht werd echter bekend dat er naast dit terrein een noodopvang voor 300 asielzoekers zou worden gerealiseerd. Volgens Van der Eijk is het beslagleggingstraject direct gekoppeld aan deze ontwikkeling. Pinnacle zou zich benadeeld voelen omdat de plannen voor de opvang pas na de aankoop openbaar werden. Naar verluidt meende het vastgoedbedrijf dat de waarde van het aangekochte perceel door de komst van de opvang zou dalen. Het bedrijf besloot daarom beslag te leggen op onder meer de woning van Van der Eijk.

Op dinsdag 9 april werd echter bekend dat de noodopvang op het terrein toch niet doorgaat. Van der Eijk en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) kwamen uiteindelijk niet tot een definitief huurcontract. Een dag later trok Pinnacle het beslag op de woning in.