Uzelf meteen inschrijven voor deze onvergetelijke en geweldige whiskyreis met The Singleton? Bezoek dan snel deze link en schrijf uzelf en amices in voor de gerenommeerde Malts whisky-nieuwsbrief om kans te maken!
In het rijtje van goedsmakende en verfijnde whisky’s mag het Schotse The Singleton anno 2025 niet ontbreken. Het merk komt nu met een nieuw trio aan geraffineerde en inventieve smaken die samen met de gerenommeerde patissier Nicolas Rouzaud ontwikkeld zijn: The Gourmand Collection. In plaats van een bezoekje aan Gall & Gall, mogen wij samen met het Schotse whiskymerk u meenemen op een exclusieve trip naar Schotland om deze premium whisky te proeven. Als u wordt uitgenodigd voor deze adembenemende trip naar de distilleerderij van The Singleton, vliegt u van Amsterdam naar Schotland voor een heuse tweepersoons whiskyreis. Kortom, een absoluut bucketlist-item vergezeld met high-end whisky.
Whiskyreis met Pure Luxe & The Singleton
Waar wij als Nederlanders goed zijn in het brouwen van verschillende soorten gerstenat, zijn ze in Schotland koning in het produceren van whisky. Om dit proces van dichtbij mee te maken, hebben de makers van The Singleton besloten om u een exclusief kijkje achter de schermen te geven. Na de lancering op 7 april 2025 bezoeken we de plek waar de nieuwe Gourmand Collection gemaakt wordt. U leert hier het merk verder kennen en wordt welkom geheten in de gastvrijheid van het Schotse gebied.

Foto: The Singleton
We snappen dat u uw koffer nu al hebt ingepakt en dus hebben we hier het complete reisschema, mocht u worden uitgenodigd voor deze unieke trip. De whiskyreis duurt in totaal twee dagen en kan ingepland worden vanaf 1 augustus 2025. In het onderstaande schema, ziet u hoe deze exclusieve en once-in-a-lifetime reis eruitziet.
- De Singleton 42 Gourmand Experience voor u en een gast vanaf 1 augustus 2025
- Retourvluchten in economyclass van Amsterdam naar Inverness, inclusief handbagage
- Twee overnachtingen in een 4-sterrenhotel met een classic tweepersoonskamer en ontbijt
- Retourtransfers van en naar de luchthaven
- Transfer van hotel naar de Glen Ord Distilleerderij voor jouw unieke Singleton Experience
- £ 100 reistegoed, £ 50 per persoon
- £ 200 zakgeld, £ 100 per persoon
Uzelf meteen inschrijven voor deze onvergetelijke en geweldige whiskyreis met The Singleton? Bezoek dan snel deze link en schrijf uzelf en amices in voor de gerenommeerde Malts whisky-nieuwsbrief om kans te maken!
Zo gaat u mee op de whiskyreis met The Singleton en Pure Luxe
Liefhebbers van The Singleton en luxe whiskyreizen maken kans op een uitnodiging voor deze unieke ervaring. Om mee te doen, kunt u als geïnteresseerde zich inschrijven voor de nieuwsbrief van The Malts.com. De winactie loopt van 1 mei t/m 30 juni 2025. De winnaar wordt in de eerste week van juli bekendgemaakt en rechtstreeks door Malts.com gecontacteerd. Zij kunnen deze unieke reis verzilveren in de vier maanden opvolgend. Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn.
The Singleton: The Gourmand Collection
The Singleton heeft al een breed scala aan high-end en verfijnde whisky’s, maar een goede distilleerderij is altijd op zoek naar innovatie en dat is precies wat het merk met The Gourmand Collection doet. Het nieuwe trio is ontwikkeld in samenwerking met de wereldberoemde patissier Nicolas Rouzaud. Op basis van de exclusieve smaken van de 42 jaar oude whisky’s, heeft hij drie dessert speciaal gemaakt om hierbij te consumeren. Op deze manier het beste van twee werelden, namelijk verfijnde whisky en luxe patisserie.

Foto: The Singleton
The Decadent Trio
Het nieuwe trio doet zijn naam eer aan en elke nieuwe Singleton-whisky van de nieuwe collectie is met zorg gedistilleerd. De distillatie begon in 1981, waar de whisky aanvankelijk 12 jaar rijpte. Na deze eerste rijping volgde een royale en op maat gemaakte secundaire rijping van 29 jaar, waardoor de geuren en kleuren zich verder ontwikkelden. In de fijnste afwerkingsvaten bereikte elke whisky de leeftijd van 42 jaar. Om deze drie smaken extra kleur te geven en de smaak in woorden te vatten, heeft elke nieuwe Singleton uit dit trio een eigen slogan.
- Fig & Chocolate Ganache: “Een smelt-in-uw-mond-traktatie van verleidelijk genot.”
De eerste expressie uit dit exclusieve Singleton-trio opent als een ware symfonie van smaak, waarin verfijnde tonen van gesmolten pure chocolade subtiel verweven zijn. Deze uitzonderlijke Single Malt onderging een secundaire rijping van maar liefst 29 jaar in zorgvuldig geselecteerde Europese eikenhouten vaten zowel nieuwe als bodega. Als kroon op het werk is de whisky afgewerkt in een zwaar getoast Priorat-wijnvat, wat resulteert in een diepe complexiteit en een ongeëvenaarde, fluweelzachte finish.

Foto: The Singleton
- Gekarameliseerde Crème Brûlée: ”Een gekarameliseerde lekkernij van verfijnde zoete verwennerij.”
Een zijdezachte Single Malt met tonen van gebakken vanillepudding, perfect gebrand. 29 jaar secundaire rijping in zwaar verbrande ex-Bourbonvaten, afgewerkt in ex-Grand Cru eiken vaten.

Foto: The Singleton
- Black Cherry Gâteau: “De echte smaak van het mooie leven.”
Een gelaagde, zachte Single Malt die zich ontvouwt met intense tonen van rijpe, sappige zwarte kersen. 29 jaar secundaire rijping in zwaar verbrande ex-Bourbonvaten, afgewerkt in Amarone-wijnvaten.

Foto: The Singleton
Nicolas Rouzaud & The Singleton
Mocht u The Singleton nog niet kennen, dan bent u bij Pure Luxe aan het juiste adres en leggen we u graag nog even meer uit. Het whiskymerk staat bekend om zijn diepe smaken en verfijnde textuur. Net zoals wij onze artikelen met zorg en aandacht schrijven, doet de distilleerder dit met zijn whisky’s. Dit premium segment whisky wordt gedistilleerd in Glen Ord, Glendullan en Dufftown. Naar een van deze plekken reisde meester-patissier Nicolas Rouzaud af om samen met het Schotse merk de drie bovengenoemde whisky’s te ontwikkelen. De Fransman combineert traditionele Franse kooktechnieken met moderne innovaties, waarbij hij klassiekers herinterpreteert. Als Executive Pastry Chef bij The Connaught werkte hij eerder bij het prestigieuze Le Bristol-hotel in Parijs. De samenwerking tussen deze twee kan dan ook niets anders zijn dan een vloeibaar succes.

Foto: The Singleton
Samen met uw beste amice of lief deze onvergetelijke reis naar de The Singleton in Schotland beleven? Schrijf uzelf en gewenste reiskompaan snel in voor de whisky-nieuwsbrief van Malts via deze link!
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met The Singleton