Het is geen geheim dat schoonheid ten grondslag ligt aan alles wat ze doen bij Aston Martin. Ze staan over de hele wereld bekend om het creëren van uitzonderlijke auto’s. Het maakt al deel uit van hun verhaal sinds zijn oprichting in 1913. Daar is de DBS Superleggera Volante een subliem voorbeeld van. En laat VD Akker nu zo’n model in de showroom hebben staan.
De Aston Martin DBS Superleggera Volante
Het automerk uit Gaydon zorgt er altijd voor dat elke auto die ze uitbrengen er tip top uitziet en helemaal klaar is om de automarkt te bestormen, zoals ook bij de Aston Martin DBS Superleggera Volante het geval is. Het is een hele mond vol, maar waar het hart vol van is loopt de mond van over. Laten we beginnen met de kenmerken van dit krachtige exemplaar.

Achter de 21 inch lichtmetalen velgen schuilen oranje remklauwen die stijlvol contrasteren met de exterieur-kleur Xenon Grey, terwijl het interieur voorzien is van Light Argento Metallic. Verdere esthetische details omvatten het Carbon exterieurpakket, waarbij koolstofvezel is ingezet op de frontlip, diffusor-inzet en kofferklepspoiler. De grille, sierlijsten, louvres en spiegelkappen zijn afgewerkt in het hoogglans zwart en de sportuitlaat bevat matzwarte eindtips. Ook bevat de lak een steenslagwerende folie.
Elektrisch bedienbare stoffen cabrioletkap
Als we iets meer richting het technische aspect verschuiven zien we keramische remschijven, een Bang & Olufsen Surround Sound, elektrisch verstelbare en verwarmbare sportstoelen en de zwart stoffen cabrioletkap die eveneens elektrisch bedienbaar is.

Het kost de Aston Martin DBS Superleggera Volante slechts 3,6 seconden om vanuit stilstand naar de 100 km/u te accelereren. Deze cijfers zijn te danken aan de 715 pk en 663 Nm koppel onder de kap, gegenereerd door de 5,2-liter twin-turbo V12-motor, die is gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie. Door het vermogen uitsluitend naar de achterwielen te sturen, kan de Volante moeite hebben met tractie, maar als je eenmaal op snelheid bent, is de stroomstoot opwindend. Hoewel er uiteindelijk snellere drop-tops in de wereld zijn, zoals de McLaren 720S Spider.

